3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

30 kadın şiddete karış yürüdü

Van'da 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü' nedeniyle bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütüne üye kadınlar, pankartlarla yürüyüş yaparak şiddeti kınadılar.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanlığı binasından çıkarak ellerindeki pankart ve dövizlerle Yüzbaşıoğlu Sokağı'ndan Sanat Sokağı'na yürüyen kadınlar, burada bir basın açıklaması yaptılar. Yaklaşık 30 kişiden oluşan grup adına basın metnini okuyan DTP Kadın Meclisi Üyesi Betül Çınar, kadına şiddetin sadece Türkiye'de değil tüm dünyada var olduğunu belirtti.

Son zamanlarda kadına yönelik şiddetin belli boyutlarda deşifre edildiğini ifade eden Çınar, fakat buna net olarak bir çözümün bulunamadığını dile getirdi. Çınar "Yıllardır yürüttüğümüz mücadeleye rağmen kadının yaşam hakkı halen erkeğin kararına bağlıdır. Toplumumuzda kadına karşı yaşanan tüm geriliklerin temelinde namus tuzağının yattığı her geçen gün çok acı şekilde görülmektedir. Kadının erkeğin mülkü ve namusu olduğu anlayışı aşılmadığı sürece kadın katliamlarının önüne geçmek mümkün değildir" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından kadınlar, Kürtçe 'namusumuz özgürlüğümüzdür' sloganları atarak dağıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 16:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?