6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

30 yıl sonra alt yapıya kavuştular

30 YIL SONRA ALT YAPIYA KAVUŞTULAR

Van Belediyesi, alt yapısı kullanılmaz halde olan Bahçıvan Mahallesi Nur Sokağa 30 yıl sonra kanalizasyon hattı döşedi. Ekipler ilk kez kanalizasyon hattı döşerken, sokağın eskiyen içme suyu boruları da baştan sona yenilendi.

Kent merkezinde ve oldukça yoğun bir yaya ve araç trafiğine sahne olan Nur Sokak, nihayet beklediği altyapı hizmetine kavuşuyor. Kent merkezinde bulanan ve onlarca yıldır altyapıları yenilemeyen Nur Sokakta 300 metre kanalizasyon hattı döşendi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışmalara esnaf da destek veriyor. Boru döşeme ve malzeme taşımında ekiplere yardımcı olan esnaflar bu hizmetten oldukça memnun görünüyor.

Zeynal Mercan ile Faysal Şen isimli esnaflar, "Yıllardır bu sokakta esnaflık yapıyoruz. İlk kez böyle bir hizmet hamlesi görüyoruz. Bizim bu sorunumuz yılların kangren olmuş bir sorunuydu. Bu gün hem ilk kez altyapıya kavuştuk hem de eskiyen su borularımızın yenilenmesi hizmetini aldık. Başkanımız Bekir Kaya ile ekibine başarılar diliyor, teşekkür ediyoruz" dedi.

Aynı sokakta esnaflık yapan Tevfik Tüfekçi, Mikail Gülmez ve Sabri Erik ise, "Biz belediyenin diğer dönemden kalan borçlarından dolayı hizmet yapamaz sanıyorduk. Ancak tüm bunlara rağmen yapılan hizmetlerle gurur duyuyoruz. Biz kentin merkezinde olmamıza rağmen hizmetten yoksun yaşadık, ilk kez hizmet gördük teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

30 YIL SONRA ALT YAPIYA KAVUŞTULAR
30 YIL SONRA ALT YAPIYA KAVUŞTULAR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 15:42:00
Güncelleme :23 Temmuz 2010 Cuma 15:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?