7
Mayıs
2024
Salı
VAN

361 memurun sözleşme sevinci

VAN BELEDİYESİ'NDEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

Van Belediyesi ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye İş Merkezi'nde yapılan ve toplam 361 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesini Van Belediyesi adına Belediye Başkanı Bekir Kaya ve Tüm-Bel-Sen adına ise Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, sendikanın genel sekreteri İzzettin Alpergin ve Van Şube Başkanı Nizamettin Bağlan tarafından imzalandı.

 Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bekir Kaya, maddi boyutu çok büyük olan bir sözleşme imzalamadıkları, ancak demokrasi inançları gereği belediyenin ekonomik imkanlarını göz önüne alarak bir sözleşme imzaladıklarını kaydetti. Çalışanlarının emeğinin karşılığı olan bir sözleşmeyi imzalamak istediklerini kaydeden Kaya, “Ancak kentin ve belediyenin sorunlarını dikkate alarak bir şey yapmaya çalıştık. Bu sözleşmede ne sendikanın ne de çalışanlarımızın bir baskısı olmadı. Barış ve Demokrasi Partili (BDP) belediyelerin başlattığı sözleşmeleri anlamlı buluyorum. Çünkü biz ekonomik olarak değil, felsefi olarak çalışanımızın ve emekçinin yanında olduğumuzu göstermek için bu toplu sözleşmeyi imzalıyoruz. Keşke ekonomik imkanlarımız iyi olsaydı da arkadaşlarımıza daha çok zam verseydik” dedi.

Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ise, bugün yaptıkları toplu sözleşmenin meydanlarda verdikleri mücadelenin sonucundan kazanılmış hakları olduğunu söyledi. Baykara, “KESK ve bağlı sendikalar olarak eğer meydanlarda mücadele vermemiş olsaydık belki bugün bu toplu sözleşmeyi yapmayacaktık. Ankara Kızılay Meydanı'nda yediğimiz gaz bombaları ve çekilen saç tellerimizi bize bugün bu toplu sözleşme hakkı verdi” dedi.

Baykara, Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın sadece çalışanlarının cebine biraz fazla para girsin diye değil, demokrasiye olan inancı gereği bu toplu sözleşmeyi imzaladığını söyledi. İsim vermeden bazı sendikaları da eleştiren Baykara, “Devlet güdümlü sendikalar sözleşme masalarında hükümete verdiği destekle toplu sözleşmeler orta oyununa dönmüş. Ancak KESK hiçbir zaman bu oyuna alet olmamış ve bundan sonra da olmayacak” şeklinde konuştu.

Toplam 361 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesinden her personele seyyanen aylık 320 TL zam yapıldı. Ayrıca her çalışana Ramazan Bayramı'nda 200, Kurban Bayramı'nda da 300 TL ikramiye verilecek. 50 TL doğum yardımı alacak memurlara ayrıca aylık 50 TL olmak üzere yılda 600 TL yakacak yardımı verilecek sözleşmenin 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

VAN BELEDİYESİ'NDEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 18:46:02
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 21:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?