5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

365 yatırımın açılışı Erdoğan'dan

VAN'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da yapımı tamamlanan 365 yatırımın toplu açılışını yaparak Vanlılara hayırlı olmasını dileğinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beşyol Meydanı'nda halka hitap ettikten sonra, Edremit yolu üzerindeki Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan sonra bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, bugün iki heyecanı ve gururu bir arada yaşadıklarını söyledi.

Erdoğan, ''Az önce, on binlerce Vanlı kardeşimle bir arada olduk. Onlarla bir heyecanı paylaştık. Şimdi de her zaman olduğu gibi elimiz boş gelmedik. Bizim şiarımızdır. Sorumluluğumuzun da gereği budur. Bunun bir gereği olarak, bugün burada gerçekten çok ciddi rakamlara ulaşan bir açılış törenini gerçekleştiriyoruz. 148 ana başlıkta ve 365 eseri, resmi açılışla Van'a kazandırıyoruz. Van'ımız için hayırlı olsun diyoruz. Şu gördüğünüz muhteşem Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 640 yataklı bir hastane. Biliyorsunuz, artık bizim hastanelerimizde öyle 6-8 yataklı odalar yok. O işler bitti. Artık tek yatak, 2 yatak var. Her odada tuvalet, banyo var ve insanca muamelenin yapıldığı hastanelerimiz var. Tabi bir başka gururumuz da var. İnşallah kısa zamanda o da bitecek. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde de bir hastane yapılıyor. Biliyorsunuz tıp fakültesinin çok modern bir hastaneye sahip olması söz konusu. O da hızla devam ediyor. Öyle zannediyorum ki sene sonu itibarıyla o da bitecek. O da bittiğinde sağlık noktasında Van çevreye de hizmeti ciddi manada verecek'' dedi.

Eğitim, sağlık, ulaşım ve İl Özel İdaresi'nce yapılan hizmetlere değinen Başbakan Erdoğan, ''Yollarımızın sıcak asfalt atılıyor, görüyorsunuz. Bu sıcak asfaltlarla artık karayollarının farkı ortaya çıkıyor. Ama ben bir de şehrin içini gördüm. Şehrin içinin halini de gördüğümde orası bir başka, burası bir başka. Bu da herhalde bir farkı ortaya koyuyor, değil mi? Yani bu ülkede meselelere ideolojik yaklaştığınız sürece, hizmet anlayışı ile yaklaşmadığınız sürece tablo bu, şehrin içinde gördüğümüz hal. Ama ideolojik değil de hizmet anlayışlı siyaset güderseniz, işte o da önümüzdeki hal. Bunlar tamamıyla karayollarının düzenlemesiyle yapılıyor. Sıcak asfaltıyla her şeyiyle inşallah Van'ımız ulaşımda modern hale geliyor, gelecek. Zaten bölünmüş yollarla ilgili Cumhuriyet tarihinde yapılana bakıyorsunuz, bir de dönemimizde yapılana bakıyorsunuz. Nerdeyse altıya katlamışız. Bu anlayış böyle devam edecek. Tabi Van'ımıza kazandırılan, Hüseyin Bey'in döneminden başlamak üzere 107 ayrı eğitim tesisinin de toplu açılışını bu şekilde gerçekleştiriyoruz'' diye konuştu.

Bugün açılışı yapılan yatırımlara da değinen Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindeki Bakan ve milletvekilleriyle açılış kurdelesini keserek, ''365 tesisimiz, Vanlılara hayırlı olsun. Daha nice açılışlarda sizlerle olabilmek dileğiyle'' dedi.

Açılışın ardından hastanede incelemede bulunan Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve hastane başhekimi Prof. Dr. Mustafa Berktaş'tan brifing aldı. Hasta odaları, servisleri ve bekleme salonlarını gezen, odalardaki yatak ve yastıkları eliyle kontrol eden Başbakan Erdoğan, Bakan Akdağ'a yastıkların ortopedik olması talimatını verdi. Yüksek maliyette olmasına bakılmaksızın, hastalar için en uygun yastıkların temin edilmesini isteyen Erdoğan, ameliyathaneleri de gezerek başhekimden bilgi aldı.

Ameliyathanenin donanımına değinen Başbakan Erdoğan, ''Ameliyathane ile ilgili başhekimimiz bir bilgilendirme yapacak. Bu bilgilendirme ile Türkiye'de nereden nereye geldiğimizi görmüş olacağız. Şu anda bu hastanemizde dahi 18 ameliyathane var'' dedi.

Başhekim Prof. Dr. Berktaş ise, hastanedeki tüm ameliyathanelerin dünya standardında olduğunu, doktorların ameliyat sırasında terlemesini önlemek için ameliyathanenin özel ışıklarla donatıldığını ifade etti.

Açılışa, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Van milletvekilleri ile milletvekili adayları katıldı.

Başbakan Erdoğan, beraberindeki bakanlarla birlikte partisinin Van İl Başkanlığı tarafından bir otelde verilecek yemeğe katılmak üzere hastaneden ayrıldı.

VAN'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ
VAN'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ
VAN'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ
VAN'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2011 Cuma 21:46:05
Güncelleme :20 Mayıs 2011 Cuma 23:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?