3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

390 köy yolu ulaşıma kapandı

Van'da hafta başından bu yana aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle 390 köy yolu ulaşıma kapanırken, taşımalı eğitim yapan okulların ise bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Etkili olan kar yağışı yüzünden şehir içi ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanıyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, özellikle kar yağışının etkili olduğu Van merkez ve Edremit'te 70, Başkale'de 35, Gürpınar'da 40, Özalp'ta 35, Erciş'te 50, Çatak'ta 21, Bahçesaray'da 19, Gevaş'ta 22, Saray'da 18, Çaldıran'da 50 ve Muradiye ilçesinde ise 30 olmak üzere toplam 390 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.

Sabahın erken saatlerinde 23 dozer, 24 greyder, 6 kar makinesiyle yol açma çalışmalarına başladıklarını belirten yetkililer, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışından dolayı çalışmaların güçlükle yürütüldüğünü ifade etti.

Kar kalınlığını şehir merkezinde 29, Başkale'de 45, Erciş'te 34, Muradiye'de 34, Özalp ilçesinde 28 santimetre olarak ölçtüklerini belirten Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yağışın öğle saatlerinde kesileceğini, önümüzdeki üç gün içerisinde ise belli aralıklara devam edeceğini kaydetti. Yetkililer, sabah saatlerinde havanın sisli olacağını, yüksek kesimlerde ise çığ tehlikesi bulunduğunu vurguladı.

Kar yağışının ardından Van Belediyesi karla mücadele ekipleri sabahın erken saatlerinde ana arterlerde bulunan kaldırımları temizlemeye başladı. Vatandaşların kaldırımlarda daha rahat yürümeleri için 80 kişilik ekibin yanı sıra üç adet mini rotatif kar temizleme makinesiyle çalışmalar sürüyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, hava muhalefeti nedeni ile taşımalı eğitim yapan okullar da bir gün süreyle tatil edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 10:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?