3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

4. IPA Cup Tenis Turnuvası

Van'da düzenlenen tenis turnuvasında Van Valisi Özdemir Çakacak ve Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez ilk maçlarında rakiplerini yenerek bir üst tura çıkmayı başardılar.

Van Gençlik İhtisas Kulübü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Uluslararası Polis Birliği (IPA) Van Şube Başkanlığı'nın organize ettiği '4. Van IPA Cup Tenis Turnuvası', 38'i erkek 10'u bayan toplam 48 sporcunun katılımı ile sürüyor. 75 Yıl Tenis Kortları'nda devam eden turnuvada, Van Valisi Özdemir Çakacak, rakibi Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Van Ofis Sorumlusu Xhemil Shohu'u 2-0'lık skorla yendi. Büyük çekişmeye sahne olan müsabakanın birinci ve ikinci setlerini Vali Çakacak, 6-2'lik skorla alarak maçı 2-0 tamamladı ve bir üst tura yükseldi.

Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çakacak, bu yıl Van'da İPA Cup tenis turnuvasının 4.'sünün düzenlendiğini söyledi. Vali Çakacak, özellikle kendisinin turnuvaya katılmasının amacının bu tür organizasyonlara renk katmak olduğunu belirtti. Çakacak, "Burada yenmek veya yenilmek çok önemli değil. Önemli olan böyle organizasyonlarda centilmence mücadele etmek. Bu tür turnuvalarla ilimizde tenise olan ilginin artırılmasını sağlamaktır. Asıl amacımız da budur" dedi.

Günün diğer maçı ise Van Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez ve Bölge Trafik Şube Müdürü Serdar Hatipoğlu arasında oynandı. Kesmez, 6-3 ve 6-2'lik skorlarla maçı 2-0 kazanarak bir üst tura çıkmayı başardı.

Maç sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, turnuva düzenleyerek tenisinin Van'da kalıcı olmasını istediklerini söyledi. Kesmez, turnuvadaki hedefinin bir üst tur olduğunu ifade ederek, "Tabii ki iddialı değilim. Bu turnuvaya Valimiz Özdemir Çakacak gibi renk katmak için katıldım. Her ne kadar iddialı değilim desem de bir üst turlara çıkmayı hedefliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 14:33:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?