7
Mayıs
2024
Salı
VAN

4 kişi adliyeye sevk edildi

VAN'DA DELİLA GENÇLİK MERKEZİ'NE YAPILAN BASKIN

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün Delila Gençlik Merkezi'ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında adli makamlara sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün Şerefiye Mahallesi'nde bir iş hanının çatı katında bulunan Delila Gençlik Merkezi'ne operasyon düzenlediği ve yaşı küçük N.Ö. isimli kız ile A.Ş., R.Y. ve O.A. isimli şahısların yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "Gençlik merkezinde yapılan aramada 4 adet kullanıma hazır el yapımı bomba ile bomba yapımında kullanılan bol miktarda patlayıcı, demir bilyeler, bantlar, metal kutular, fitiller, torpiller, havai fişekler ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Elde edilen el yapımı bombalarla ilimizde 06 Temmuz 2010 günü bir marketin giriş kapısında, 20 Temmuz 2010 günü bir aracın altında ve aynı marketler zincirinin diğer bir şubesinin önünde patlayan bombalarla 01 Ağustos 2010 günü Barış ve Demokrasi Partisi'nin yaptığı miting sonrasında patlatılan bombanın aynı olduğu tespit edilmiştir" denildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından A.Ş., R.Y. ve O.A. isimli şahıslar TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, yaşı küçük olan N.Ö. ise Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından adli makamlara sevk edildi.

VAN'DA DELİLA GENÇLİK MERKEZİ'NE YAPILAN BASKIN
VAN'DA DELİLA GENÇLİK MERKEZİ'NE YAPILAN BASKIN
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2010 Perşembe 15:41:04
Güncelleme :5 Ağustos 2010 Perşembe 15:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?