5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

4 yıl sonra üretime yeniden başlandı

Van Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan ve ekonomik nedenlerden dolayı yaklaşık 4 yıldır kapalı olan un fabrikası, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun girişimleri sonucu tekrar üretim yapma kararı aldı.
VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, OSB Yatırımcıları Derneği Başkanı Sinan Hakan ile birlikte Van Un Fabrikasını ziyaret etti. Son teknolojik sisteme sahip olmasına rağmen uzun süredir kapalı olan fabrikanın üretime geçmesi için gayret gösteren Kandaşoğlu, fabrikanın yeni sahipleri ile buluştu. Geçmişten kalan borçların yeniden yapılanması şartıyla fabrikanın üretime geçmesi konusunda taraflarını ikna eden Kandaşoğlu, fabrikanın yani sahibi BAR-Un Ticaret Sanayi Limited Şirketi'ne devrinin yapılması konusunda da gerekli desteği sağladı.
Yapılan görüşmelerle ilgili açıklamada bulunan VATSO Yönetim kurulu Başkanı Kandaşoğlu, amaçlarının atıl tesislerin mutlak suretle çalışır duruma gelmek olduğunu belirterek, "Yıllardır kapalı olan bu tesisimizin açılması için ilgili taraflarla uzun süre görüşmeler yaptık. Fabrikanın çalışması herkesin faydasına olduğunu anlattık. Atıl bir fabrikanın herkese zarar verdiğini anlattık. Fabrikanın eski ve yeni sahiplerinin anlaşmaları için gerekli her türlü desteği sağladık. Bugün fabrikamız artık üretim yapmaya başlayacak. Yeni sahipleri buğdaylarını bile almış. Umarım en kısa sürede fabrikamız Van ekonomisine katkı sunmaya başlayacaktır" ifadesini kullandı.
Kandaşoğlu, artık atıl durumda olan bir fabrikanın yerine makine sesinin geldiği, içinde insanların çalıştığı ve kent ekonomisine katma değer sağlayan fabrikalar istediklerini belirtti.
OSB Yatırımcıları Derneği Başkanı Sinan Hakan ise fabrikanın yeniden üretime geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Van OSB'de atıl durumda tesis olmasını istemiyoruz. Sayın Kandaşoğlu'nun katkılarıyla bu fabrikamız yeniden üretime geçmiştir. Herkese hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, fabrikanın üretime geçmesi için OSB Müdürlüğü'ne yapması gereken taahhütler için hazırlanan protokollerin imzalanmasına şahitlik ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 17:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?