5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

40 kişilik işe 411 kişi başvurdu

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Van İl Müdürlüğü Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Bostaniçi Belediyesi işbirliği ile çevre düzenlemesi, temizlik ve park çalışmalarında görevlendirilecek 40 işçi alımı için 411 kişi başvurdu.


İşçi seçiminin yapılması amacıyla Bostaniçi Belediyesi konferans salonunda yapılan toplantıya İş-Kur Van İl Müdürü Abdulkerim Arvas, İş-Kur İşe Yerleştirme Şefi Salih Bor, Bostaniçi Mali Hizmetler Müdürü Abdulsamet Oruç ile belediye Yazı İşleri Müdürü Seyfettin İtah ve çok sayıda işçi adayı katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan İş-kur İl Müdürü Abdulkerim Arvas, belediyenin talebi üzerine hazırlanan proje ile çalışacak işçilerin 3 aylığına asgari ücretle çalışacaklarını belirtti.

Söz konusu proje kapsamında çalışacak işçilerin ücretlerinin taraflarınca ödeneceğini anlatan Arvas, "Ancak uyarmak istiyorum. Bu işte çalışacak olanların sigortası yatacağından, varsa başka sosyal güvenceleri örneğin yeşil kartları iptal olacak. Ben onun için herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, işe ihtiyacı olan kişilerin başvurmasını tavsiye ediyorum. Amacımız istihdama katkı sağlamak, belediyemize bu konuda yardımcı olmaktır" dedi.


Bu sözler üzerine salonda bulunan bazı işçi adayları tepki göstererek, kandırıldıklarını iddia ettiler. Çok sayıda kişinin belde dışından geldiklerini ve bu işe müracaat ettiklerin ileri süren vatandaşlar, bunun haksızlık olduğunu savundular.


Daha sonra söz alan Bostaniçi Belediye Mali Hizmetler Müdürü Abdulsamet Oruç ise projenin geçici işçi alımına yönelik olduğunu belirterek şart ve kuralların Ankara'da genel müdürlükçe belirlendiği anlattı.

Tepkilerin anlamsız ve gereksiz olduğunu kaydeden Oruç, vatandaşları duyarlı olmaya ve kendilerine yardımcı olmaya davet etti.
Yapılan görüşmeler sonunda şartları kabul eden 60 kişi arasında noter huzurunda çekilen kura sonucunda 40 asil ve 10 yedek işçi belirlendi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 15:52:11
Güncelleme :27 Ağustos 2009 Perşembe 16:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?