5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

41 öğrenci zehirlendi

41 İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİSİ ZEHİRLENDİ

Van'da dün haşerelere karşı ilaçlanan bir ilköğretim okulunda yatılı kalan 41 öğrenci zehirlendi.

Şabaniye Mahallesi'nde bulunan Kahraman Çocuklar İlköğretim Okulu öğrencilerinin örümceklere karşı şikayetlerinden dolayı ders gördükleri esnada yatakhane bölümünde ilaçlama yapıldı.

 Akşam yatakhaneye çıkan ve elbise dolaplarına okul idaresinden gizli koydukları gıdaları tüketen 41 öğrencide ilerleyen saatlerde baş ağrı ve mide bulantısı başladı.

Okul idarecileri tarafından 5 öğrenci Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılırken, geri kalan öğrenciler ise okula gönderilen sağlık ekipleri tarafından kontrol edildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde diğer öğrencilerde de mide bulantısı ve kusma başlayınca 20 öğrenci Eğitim ve Araştırma, 10 öğrenci İpekyolu ve 11 öğrenci de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bugün sabah saatlerinde Vali Yardımcısı Halil Berk ve Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, hastanelerde tedavileri devam eden öğrencileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyaretleri ardından hastaneden ayrıldılar. Öğrencilerin, kısa bir sürede daha hastanede müşahede altında kalacakları öğrenildi.

41 İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİSİ ZEHİRLENDİ
41 İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİSİ ZEHİRLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 11:15:01
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 12:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?