6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

45 m'lik minare kısaltıldı

VAN'DA 45 METRELİK MİNARE 25 METREYE İNDİRİLDİ

Van'da üç yıl önce cemaatten toplanan paralar ile yaptırılan bir caminin 45 metrelik minaresi uçakların iniş ve kalkışları sırasında tehlike oluşturduğundan dolayı 20 metre kısaltıldı.

Buzhane Mahallesi sakinleri tarafından yaklaşık 3 yıl önce kendi mahallelerinin ismini vererek yaptırdıkları caminin minaresi sorun oldu.

Ferit Melen Havaalanı'nı hesaba katmadan 45 metre yüksekliğinde minare, havaalanına iniş ve kalkış yapan uçak ile helikopterler için tehlike oluşturunca kısaltılmasına karar verildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Van Jandarma Filo Komutanlığı yetkilileri Van Müftülüğü'ne başvurarak minarenin yıkılmasını istedi. Bunun üzerine de müftülük aldığı kararla 45 metrelik minare, kısa sürede 20 metre kısaltılarak 25 metreye indirdiler.

Van Müftüsü Nimettulah Arvas, hayırseverler vatandaşlar tarafından yapılan camilerde bazen müftülük yetkililerine danışılmadan çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Arvas, "Hal böyle olurken bazen yapılan işlerde aksamalar meydana geliyor. Buzhane Mahallesi'ndeki caminin minaresi ise bize danışılmadan yapıldı. Uçakların iniş kalkışlarını etkilediği için yetkililerin bize yaptığı müracaat sonucu 20 metre kısalttık. Bundan sonra hayır sever vatandaşlar cami yada minaresini yaptırdığı zaman kesinlikle müftülük yetkililerine danışsın. Bunlardan bilgi alsınlar. Uzmanlarımızın vereceği bilgiler dahilinde cami ve minareler yapılırsa bu gibi sorunlar ortaya çıkmaz" dedi.

VAN'DA 45 METRELİK MİNARE 25 METREYE İNDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 11:35:03
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 11:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?