2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

45 okula teknoloji sınıfı kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Van'daki 45 okula daha bilgisayar ve teknoloji sınıfı kuruldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası kapsamında kentteki 45 okula bilgisayar ve teknoloji sınıfının kurulduğunu söyledi. Yıldız, bilgisayar ve teknoloji sınıflarının 41'inin ilköğretim okuluna 4'ünün ise kurulduğunu belirterek "Bu kapsamda 728 bilgisayar öğrencilerimizin kullanımına sunuldu. Bunun yanı sıra bu sınıflarımızda Datashow sistemleri kuruldu ve yapılan ADSL bağlantısı ile öğrencilerimiz internetle tanıştırıldı" dedi.

Kentte 2004 yılından bu yana 148 okula bilgisayar ve teknoloji sınıfının kurulduğunu söyleyen Yahya Yıldız, "Bu kapsamda toplam 2 bin 696 bilgisayar öğrencilerimizin istifadesine sunuldu" dedi.

Bilgisayar ve teknoloji sınıflarının genellikle yeni açılan okullarda kurulduğunu dile getiren Milli Eğitim Müdürü Yıldız, ayrıca birinci faz kapsamında kurulan, artık demode olmuş bilgisayar ve teknoloji sınıflarının da yenilenmesi için çalışmalar yaptıklarını, konunun ihale aşamasında olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 12:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?