3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

47 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi

Van'ın Başkale ilçesinde sınır köylerine düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 47 ton kaçak akaryakıt, 100 ton şeker ve 7 ton çay ele geçirildi.

Başkale Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbarat çalışmaları sonucu, yasal olmayan yollardan Türkiye tarafında bulunan sınır köylerine kaçak malzeme taşındığı istihbaratının alınması üzerine 2 köye eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kızılca köyünde İ.K (43), K.K (47), S.K (33) isimli şahısların evlerinde yapılan aramalarda 100 ton İran menşeli kaçak toz şeker, 24 ton kaçak akaryakıt, 7 ton kaçak çay ele geçirildi.

Aynı köyde operasyonlarını sürdüren ekipler, 4 kamyonun üzerinde 16 ton kaçak akaryakıt ele geçirdiler. Kızılca köyüne düzenlenen operasyon sonucu ele geçirilen malzemelere el konulurken, bu malzemelerle ilgileri olduğu belirlenen İ.K(43), K.K (47), S.K (33) ve kamyon sürücüleri R.Ş (40), S.G (33) A.K (27) ve İ.Ç(33) gözaltına alındı.

Aynı saatlerde Mahmutabat köyüne de operasyon düzenleyen ekipler, İ.Y isimli şahsın ev ve eklentilerinde yaptığı aramalarda 8 ton kaçak akaryakıt ele geçirdiler. Ev sahibi İ.Y gözaltına alındı.

Jandarmanın bir gün içinde düzenlediği iki eş zamanlı operasyon sonucu 100 ton toz şeker, 47 ton akaryakıt ve 7 ton kaçak çay ele geçirildi. Jandarmanın yaptığı operasyonlar sonucu kaçak malzemelerle ilgileri olduğu belirlenen 8 kişi alınan ifadelerinden sonra Başkale Adliyesi'ne çıkarılan şahıslar alınan ifadelerinden sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Ele geçirilen kaçak malzemeler ise gerekli tahkikatların yapılması için Başkale Mal müdürlüğü gümrük memurluğuna teslim edildi.

Sabah
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 13:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?