3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

49 amir ve polis sertifikalarını aldı

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Daire Başkanlığı tarafından 'Psikolojik hareket programı' kapsamında düzenlenen 'Terörle Mücadele Önleme Faaliyetleri Temel Kursu'nu tamamlayan 49 polis ve amire düzenlenen törenle sertifikaları verildi. 

İskele Caddesi üzerinde bulunan İkinisan Polisevi'nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine İl Emniyet Müdür Yardımcıları Mustafa Uçkan ve Derviş Kara ile Terörle Mücadele Şube Müdürü Savaş Akın katıldılar.
 
Sertifika dağıtımından önce bir konuşma yapan Müdür Yardımcısı Uçkan, son zamanlarda polis ile vatandaş arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen psikolojik hareket eğitim seminerlerinin geç kalınmış bir çalışma olduğunu belirtti.
 
Van'da da son yıllarda yapılan çalışmalarla önemli bir mesafe katettiklerini söyleyen Uçkan, Türkiye'nin dışı odakların oyunlarını bozacak tek çalışmanın psikolojik eğitim seminerlerini olduğunu kaydetti. 

Yıllardır Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yaptığını ve bölgede şimdiye kadar psikolojik hareket programını unuttuğunu vurgulayan Uçkan, terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonların, bu program kadar faydalı olmadığını dile getirdi. 

"Terör eylemlerinin başladığı yıllarda güvenlik güçleri olarak bölge insanıyla kaynaşsaydık, o dönemki çocuklar şimdi dağda olmazdı" diyen Uçkan, o yıllarda bölgeye atanan polislerin, 'Barış gücü' askerleri gibi halktan kopuk bir tavır sergilediğini, bunun da polis ile vatandaş arasındaki kaynaşmayı olumsuz etkilediğini ifade etti. Emniyet Müdür Yardımcısı Uçkan, ''Van'da uygulanan psikolojik harekat neticesinde geçmiş yıllarda resmi ve sivil polis otolarının giremediği mahallelere ulaştık ve şimdi o mahallelerde resmi kıyafetli polislerimiz evleri ziyaret ediyor. Bu ziyaretler sırasında vatandaşlar, '15-20 yıl önce neredeydiniz? diye soruyorlar. Bizim de bunu oturup düşünmemiz gerekiyor. Çünkü bu vatan bizim, hepimizindir. Sizin bu yönde yapacağınız çalışmaların, yıllardır yapılan operasyonlardan daha yararlı olacağına inanıyorum. Yaptığım iş kutsal ve yapılması gereken bir iş. Bunun sonunda zafere ulaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın'' dedi. 

Uçkan yaptığı konuşmanın ardından Emniyet Müdür Yardımcısı Derviş Kara ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Savaş Akın ile birlikte 33 ilden gelen 49 polis memuru ve amirlerine sertifikalarını verdiler. Törenin ardından hep birlikte polisevinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 17:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan balican IP: 85.110.118.xxx Tarih : 26.10.2008 23:58:18

tebrık edıyorum kendılerını ellerınden opuyorum başarılarının devamını dılıyorum...