5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

5 ton inci kefali avlamışlar

Van'da jandarma ve polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda avlanması yasak olan yaklaşık 5 ton inci kefali balığı ele geçirilirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri yumurtlama döneminde olduğu için avlanması yasak olan Van Gölü'nde yaşayan tek balık cinsi inci kefaline yönelik denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Erçek Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, sabaha karşı 03:00 sıralarında icra ettikleri faaliyetler esnasında durumundan şüphelendikleri 2 kamyonete durdurmak istedi. Kamyonet sürücüleri jandarmayı görünce kaçmaya başladılar.

Van merkeze doğuru hızlı bir şekilde kaçan sürücüleri yakalamak için polise haber verdi. Polis ekipleri ise Van-Özalp karayolu üzerindeki Hoşgedik Rampası'nın girişinde pusu kurarak jandarmadan kaçan araçları, içindeki 3 kişi ile birlikte ele geçirdi.

Araçları takip eden jandarma ekipleri ile polisler tarafından 2 kamyonette yapılan aramada, avlanması yasak olan yaklaşık 5 ton inci kefali bağlı ele geçirildi. Olayla ilgili ifadelerine başvurulmak üzere 3 şahıs gözaltına alınırken, ele geçirilen balıkların ise Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği belirtildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 12:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?