5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

50 köy yolu ulaşıma kapandı

Van'da, dün gece başlayan ve halen ve aralıksız devam eden kar yağışı, 50 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden olurken, yüksek kesimlerde etkili olan sis yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkiliyor. 

Kar yağışı ve sis yüzünden Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde ulaşımın zorlukla sağlandığı belirtildi. Görüş mesafesinin yer yer 50 metreye kadar indiği Kurubaş Geçidi'nde sis lambalarını yakarak seyreden sürücüler, buna rağmen zor anlar yaşadı. Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Kurubaş Geçidi'nde olası kazaların yaşanmaması için kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bölge Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ise, sürücüleri uyararak buzlanmaya karşı zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi. 

İl Özel İdaresi Karla Mücadele Birimi'nden alınan bilgilere göre, Van ve merkeze bağlı köylerin yolları açık olurken, Çaldıran 15, Muradiye 25 ve Gürpınar ilçesinde 10 olmak üzere toplam 50 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirttiler. Kapalı olan köy yollarının açılması yönünde sabahın erken saatlerinde çalışmalara başlandığı bildirildi. 

Van Ferit Melen Havaalanı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve sis nedeniyle Türk Hava Yolları'nın (THY) sabah yapılması planlanan Ankara-Van, İstanbul-Van uçak seferleri iptal edilirken, öğlenden sonraki seferlerde şu an bir değişiklik olmadığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 15:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgür IP: 88.227.104.xxx Tarih : 27.01.2009 20:20:10

ya kara yolları yatıyormu işlerini neden yapmıyorlar belediyeyede sesleniyorum çarşının karlarını temizleyin yahu böyle boş durarak başkan burhan bey oymu alacağınımı sanıyor ohhh ohhh ohh ne ala iş bu beee