5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

5'lik deprem paniği!

23 Ekim ve 9 Kasım’daki 641 kişinin öldüğü depremden sonra Van beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi verilerini göre, saat 02.47’de merkez üssü Van’ın Kurubaş Köyü olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Van’ın merkezi ve ilçelerinde de hissedilen deprem, büyük panik yaşanmasına neden oldu. Soğuk havada sokağa dökülen Vanlıların korkulu bekleyişi sürüyor.

HASTANE BAHÇESİNDEKİ ÇADIRDA DOĞUM YAPTI

Depremin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi boşaltıldı. Hastalar, hastane bahçesindeki çadırlara alınırken, bu sırada doğum sancıları artan Binnaz Kıraç adlı bir kadın, çadırda doğum yaptı. Kız çocuğu dünyaya getirin Kıraç'ın ikinci kez anne olduğu belirtildi. Bir süre çadırda tutulan anne ve bebeği daha sonra ambulansla Muradiye ilçesindeki hastaneye götürüldü.

Öte yandan, 5.0 büyüklüğündeki sarsıntının ardından bir saat içerisinde 2.5 ile 3.8 arasında 9 sartıntı daha meydana geldi. Deprem nedeniyle, şu ana kadar Van Valiliği Kriz Merkezine herhangi bir binanın çöktüğüne dair bilgi ulaşmadığı da belirtildi.

ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, gece saatlerinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, “Doğrultulu atımlı bir fay üzerinde, yüzeye çok yakın bir derinlikte meydana geldiği için şiddetli bir şekilde hissedilmiştir” dedi.

Köse, bu tür depremlerin devam edeceğinin düşünüldüğünü ve en azından Haziran ayına kadar vatandaşların tedbiri elden bırakmamaları gerektiğini bildirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2011 Çarşamba 09:13:45
Güncelleme :30 Kasım 2011 Çarşamba 09:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?