5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

6 aylık bebeğe kurtarma operasyonu

Van'ın Muradiye ilçesindeki 112 Acil Servis ekipleri 6 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından yolu kapanan köyde rahatsızlanan 5 aylık bebeğe ulaşabildi.

İlçeye 45 kilometre uzaklıkta bulunan Akçaçay köyünde yaşayan İpek ailesi, bebekleri rahatsızlanınca sağlık ekiplerinden yardım istedi. Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait kar mücadele aracı ile yola çıkan Muradiye Devlet Hastanesi 112 Acil Servis ekibi zorlu bir yolcuğun ardından köye ulaşabildi. Aracın ulaşamadığı hasta bebeğin bulunduğu eve ağır sırt çantalarıyla yürüyerek ulaşan sağlık ekibi, yaptıkları ilk müdahalede rahatsızlığın üst solunup yolu enfeksiyonundan kaynaklandığını belirledi.

Baba Adil ve anne İpek Sayan, 3 günden beri bebeklerinin rahatsız olduğunu belirterek "Bebeğimizi köyümüze yakın olan Doğangün Köyü Sağlık Ocağı'na götürdük. Orada doktor yoktu, ebe ve hemşire de 'Bizim işimiz değil' dediler. Bunun üzerine bebeğimizle birlikte köye döndük daha sonra yollar da kapanınca hasta bebeğimizle kalakaldık. Son çare 112 Acil Servisi'ni aradık nihayetinde uzun bir bekleyişin ardından bebeğimizin acıları biraz dindi. Muradiye 112 Acil Servis Ekibi'ne ve tüm yetkililere çok teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundular.

Bu arada sağlık ekibini köylerinde gören vatandaşlar çocuklarını muayene etmek için akın ederek sağlık taramasından geçirdiler. Yapılan muayene sonucunda hastaların genelinde üst solunum yolu enfeksiyonu rastlayan görevliler, en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna gitmeleri gerektiği söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 12:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
faruk sarı IP: 78.169.10.xxx Tarih : 8.01.2009 15:28:14

ben bu haberi okudum çok sevindim çünkü kendi çocuğumuzu duşunelım hasta olunca ne kadar çabalıyoruz bu çalışmayı yapan yada yaptıran yetkililere sonsuz teşekur ederım bu zor şartlar altında bu yolu açıp o hastaya ulaşması sisin le gurur duyurum ALLAH hepinizden ve sağlık ekıbide razıolsun