3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

6 bin öğrenciye burs

Van Akşam Sanat Okulu ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Muhyettin İnci, maddi imkanı iyi olmayan öğrencilere yönelik 58 farklı okulda Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kursu açıldığını söyledi.

Van'da maddi durumları iyi olmadığı için dershaneye gidemeyen öğrenciler SBS'ye hazırlanıyor. Van Milli Eğitim Müdürlüğü ve HEM tarafından düzenlenen kurslara büyük ilgi gösteren ve birçok okulda tüm sıralar dolduran öğrenciler, hafta sonu aldıkları derslerden hayli memnun olduklarını belirttiler. Büyüyüp güzel bir meslek sahibi olmayı istediklerini ifade eden öğrenciler, maddi imkansızlıklar yüzünden bu kursları tercih ettiklerini ve eğitimlerinden geri kalmak istemediklerini kaydettiler.

Açılan kurslarla ilgili bilgiler veren HEM Müdürü Muhyettin İnci ise, bu tür kursların maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik olduğunu belirtti. İldeki çeşitli okullarda toplam 58 kursun açıldığını ifade eden İnci, merkeze bağlı köylerle birlikte 6 bin civarında öğrencinin bu eğitimleri aldığını kaydetti. İnci, kursların 8 ay süreli olduğunu ve Haziran 2009 ayına kadar devam edeceğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 19:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgür kahvecioğlu IP: 78.166.150.xxx Tarih : 23.11.2008 18:06:43

öğrencilere bu yardımı yapan dedem muhittin inciye ve beraberindeki arkadaşlarına çok teşekür ederim