5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

6 saatte hastaneye ulaştırıldı

Van'da yolu kardan kapalı olan 62 kilometre uzaklıkta bulunan köydeki bir hasta, 6 saatlik çalışma sonucu ambulanssa hastaneye ulaştırılabildi.

Merkeze bağlı Kelle köyünde ikamet eden Cidan ailesi, 7 gündür hasta olan 22 yaşındaki çocukları Orhan Cidan için Van 112 Acil Servisi'ni arayarak yardım istedi. Durumun Muradiye 112 Acil Servisi'ne iletilmesi üzerine oluşturulan ekip, Köylere Hizmet Götürme Birliği görevlileri ile birlikte harekete geçti. Van'dan istenilen kepçeyi yolu açık olan Otlakbaşı köyünde bekleyen görevliler, uzun bir çalışma sonucu bir köyde tek olarak yaşayan Cidan ailesine ulaştı. Sağlık ekibi hastayı yatakta kontrol ederek ilk müdahaleyi ambulansın içinde yaptı.

Sağlı ekibi hastaya müdahale ederken, anne Zümrete Cidal, "Biz bu köyde tek aile olarak yaşıyoruz. Gidecek hiçbir yerimiz yoktur. Hastamız da olmasa kimsenin bizim varlığımızdan haberi bile olmaz. Kendim de sakat olduğum için elimden hiçbir şey gelmiyor. Sayın valimiz başta olmak üzere tüm yetkililerden yalnız yaşadığımız bu köyden çıkmamız için bizlere yardım etsinler. Yoksa bu köyde ölsek bile kimsenin bizlerden haberi bile olmaz" dedi.

Baba Ubeydullah Cidan ise, köylerine gelen ekiplere teşekkür ederek "Hastamıza ulaşmak için gece yarılarına kadar bunca zahmet ve masrafa giren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah devletimizden ve tüm yetkililerden razı olsun. Oğlum bir haftadan beridir boğazı dolduğundan hiçbir şey yiyemiyor ve içemiyor. Çaresiz kalmıştık. Yürüterek komşu köye kadar götürmek istedik, ama 6 kilometre olan yolun tamamı kapalı olduğundan başımıza başka olaylar gelir diye cesaret edemedik. Nihayetinde devlet yetkililerimiz bize ulaşarak derdimize çare oldu. Emeği zahmeti geçen her kese sonsuz teşekkür ediyorum, Allah herkesten razı olsun" dedi

Hasta köyünden alınarak Muradiye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan muayene sonucunda solunum yollarının büyük bir bölümünün iltihaplanması sonucu ağır enfeksiyon geçirdiği belirlenen hasta, gerekli tahlil ve tetkiklerin yapılması için müşahede altına alınarak tedavisi sağlandı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 10:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?