5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

6 yaşından sonra büyümüyorlar

6 YAŞINDAN SONRA BÜYÜMÜYORLAR

Van'da ikamet eden Ettar ailesinin erkek çocukları 6 yaşında geçirdikleri bir hastalık sonrasında fiziksel ve zihinsel gelişimleri yavaşlıyor.

Şabaniye Mahallesi'nde ikamet eden 8 nüfuslu Ettar ailesinin erkek çocuklarının yakalandığı hastalığa çözüm bulunamadı.

Oğullarının 6 yaşında geçirdikleri bir hastalık sonucunda zihinsel ve fiziksel gelişimlerinin yavaşladığın anlatan baba Kadri Ettar kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi. Günlük işlerde çalışarak ailesini geçindirmeye çalıştığını söyleyen baba Ettar, hastalığın ilk olarak büyük oğlu Hasan'da görüldüğünü kaydetti.

Oğlunun önce ateşli bir hastalığa yakalandığını anlatan Ettar, "Hastalık sonrasında kemiklerinde bir gevşeklik olduğunu fark ettik. El parmakları yavaş yavaş geriye doğru gidiyordu. 8 yıldır hastane hastane dolaşıyoruz fakat bir çözüm bulunamadı. Şuan oğlum 16 yaşında ve 1 metre 20 santim boyu var. Yani yaşıtlarından çok daha kısa. Ayrıca hastalık sonrasında zihinsel gelişimi de yavaşladı. Kendini ifade etmekte zorluk çekiyor. Ondan daha küçük olan 14 ve 12 yaşındaki oğullarım da aynı durumda. Kemikleri gevşek ve gelişimleri yavaşlamış durumda. En küçük iki oğlum henüz 6 yaşını geçmediği için bir terslik söz konusu değil. Ama onlar da birkaç yıl sonra aynı hastalığın pençesine düşecekler. Yetkililerden çocuklarım için bir çare bulunmasını istiyorum" dedi.

Çocuklarının 6 yaşından sonra giyinmekte bile zorluk çektiğini anlatan baba Ettar, günlük işlerinin birçoğunda eşinin ve kendisinin çocuklarına yardımcı olduğunu söyledi. Çocuklarını hastaneye götürecek maddi imkanının da kalmadığını anlatan Ettar, "Tüm paramı 8 yıldır oğullarımın hastane masrafları için harcıyorum. Artık hiç bir şeyim kalmadı. En son Yüzüncü Yıl Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi'ne götürdüm çocukları. Burada bir iğne alınmam söyledi. Fakat param olmadığı için doktorlar kendileri karşıladı masraflarımı. Yani doktorlar olmasa çocuklarıma iğne alacak bile alacak param kalmadı" şeklinde konuştu

6 YAŞINDAN SONRA BÜYÜMÜYORLAR
6 YAŞINDAN SONRA BÜYÜMÜYORLAR
6 YAŞINDAN SONRA BÜYÜMÜYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 10:57:04
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 12:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?