3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

60 gösterici daha adliyeye sevkedildi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı tarafından izinsiz yapılmak istenen Nevruz kutlamalarının ardından çıkan olaylarda gözaltına alınan 160 kişiden, aralarında DTP İl Başkanı Abdurrahman Doğar ve yardımcısının da bulunduğu 2'si bayan 60 kişi daha adliyeye sevk edildi.

DTP İl Başkanlığı binası önünde toplanarak ateş yakan ve yasa dışı slogan atan kalabalığa polis müdahale etmiş, müdahale sonrası çıkan olaylarda bir gösterici hastanede hayatını kaybederken, 37'si polis toplam 75 kişi yaralanmış, 150 kişi de gözaltına alınmıştı. Olaylardan 2 gün sonra hastanede ölen göstericilerden Zeki Erinç'in evine yapılan taziye ziyareti dönüşü çıkan olaylar sonrasında da 10 kişi daha yakalanarak gözaltı sayısı 160'a çıkmıştı.

Gözaltına alınan zanlılardan 40'ı önceki gece, 61'i ise dün adli makamlara çıkarılmıştı. Adli makamlara çıkarılan 101 kişiden 22'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 79'u ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Gözaltında bulunan ve sorguları tamamlanan 60 kişi ise bugün sabah saatlerinde İpek Yolu Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra 3 midibüsle geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Olayların meydana geldiği gün DTP İl Başkanlığı'na yapılan baskın sonucu gözaltına alınan İl Başkanı Abdurrahman Doğar ve yardımcısı Necmi Kalçık ise diğer zanlılardan ayrı bir minibüsle adliyeye getirildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?