6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

62 köyde beyaz esaret

VAN'DA KAR YAĞIŞI

Van'da yaklaşık 4 günden beri aralıklarla devam eden kar yağışı yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkilerken, 62 köy yolunun ise kapanmasına neden oldu.

Kar yağışı ve tipi yüksek kesimlerde etkili olurken, Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan 1860 rakımlı Tasmalı Geçidi'nde trafik olumsuz yönde etkileniyor. Karayolları 11 Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van'ı çevre il ve ilçelere bağlayan 4 ayrı güzergahta çalışmalarını aralıksız sürdürürken, özellikle Kurubaş ve Tasmalı Geçitleri'nde buzlanmaya karşı devamlı tuzlama çalışmaları yapılıyor.

İl Özel İdaresi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, etkili olan kar yağışı çok sayıda köy yolunun kapanmasına neden oldu. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Gürpınar ve Erciş ilçesinde toplam 62 köy yolu ulaşıma kapandı. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin ise yol açma çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren başladığı belirtildi.

VAN'DA KAR YAĞIŞI
VAN'DA KAR YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 11:43:05
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 11:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?