5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

68 kilo eroin ele geçirildi

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, lüks bir otomobilde 68 kilo 117 gram saf eroin ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Afganistan'da üretilip İran ve Van üzerinden İstanbul, buradan da batı ülkelerine uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Harekete geçen ekipler, uyuşturucuyu götürecek E.A. isimli şahsı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Van merkeze kadar takip etti. Ali Paşa Mahallesi'ne gelen E.A., kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Lüks otomobilde narkotik köpeğin yardımıyla yapılan aramada 68 kilo 177 gram saf
eroin bulundu.
Zanlının üzerinden aynı marka lüks bir otomobilin anahtarı çıktı. İkinci otomobilde bulunan zula ise boş çıktı. Yetkililer, ikinci otomobilin de uyuşturucu nakliyatında kullanılacağının tahmin edildiğini belirtti.
Konuyla ilgili KOM Şube Sorumlu Müdür Yardımcısı Önder Okşar ve KOM Şube Müdürü M. Ali Şevik ile birlikte bir basın açıklaması yapan Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, ekiplerinin yaptığı başarılı çalışmalar sonucu 68 kilo 177 gram eroini ele geçirdiklerini ifade etti. Mert, kaçakçılıkla ilgili çalışmalarının bundan sonra da aynı hızla devam edeceğinin altını çizdi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 13:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?