7
Mayıs
2024
Salı
VAN

68 yeni mezunu daha uğurladı

VAN YYÜ TIP FAKÜLTESİ 68 YENİ MEZUNU DAHA UĞURLADI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi'nden mezun olan 68 öğrenciye düzenlenen bir törenle belgeleri ile teşekkür plaketi verildi.

Prof. Dr. Cengiz Andinç Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Van Valisi Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, rektör yardımcıları Prof. Peyami Battal, Prof. Hülya Özdemir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner ile fakültenin öğretim üyeleri ile öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında bölüm birincisi İlknur Karataş, mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

Daha sonra kürsiye gelen YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Ahmet Faik Öner, fakülte olarak şimdiye kadar 302 öğrenci mezun ettiklerini ve 380 öğrencinin ise halen eğitimlerinin sürdürdüklerini kaydetti. Öğrencilerin zaman zaman ağır ders programı nedeniyle adeta bunalım geçirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Öner, ancak her şeye rağmen okullarını başarı ile bitirerek mezun olmalarının, velileri kadar kendilerini de sevindirdiğini belirtti.

Doktorlara nasihatlerde de bulunan Prof. Dr. Öner, "Mesleğiniz gereği öğrendiğiniz sırları kesinlikle saklayız. Hastalarınıza karşı güler yüzlü olunuz. Hastalarınızın arasında kesinlikle ayırım yapmayız" dedi.

Son olarak bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan ise öğrencilerin yeterli fiziki koşullara sahip olmayan binalarda çok zor şartlar altında eğitim gördüklerini belirterek, "Gönül isterdi ki size daha güzel mekanlarda eğitim verelim. Ancak mevcut yasa ve imkanlar çerçevesinde başka şansımız yoktu. Ancak yaklaşık 7 yıldır adeta atıl durumda olan ve kullanılmayan tıp fakültesi binasının onarımına başladık ve sizden sonra gelecek olan öğrenciler daha rahat ve bir ortamda okuma imkanına sahip olacaklardır" dedi.

Bölüm birincisi olan İlknur Karakoç, yaş kütüğüne plaket çaktıktan sonra mezuniyet belgesini Vali Karaloğlu'nun elindi aldı. Mezun olan 68 öğrenciye mezuniyet belgeleri ile plaketlerini protokol üyeleri öğrenci velileri ile birlikte verildikten sonra Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bekir Atik, mezunlara hekimlik yemini ettirdi. Tören, mezunların kep atmalarının ardından sona erdi.

VAN YYÜ TIP FAKÜLTESİ 68 YENİ MEZUNU DAHA UĞURLADI
VAN YYÜ TIP FAKÜLTESİ 68 YENİ MEZUNU DAHA UĞURLADI
VAN YYÜ TIP FAKÜLTESİ 68 YENİ MEZUNU DAHA UĞURLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 18:25:04
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 19:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?