5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

6'sı lise 49 yeni okul müjdesi

Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, 2008-2009 eğitim öğretim yılının çok başarılı geçtiğini belirterek, "Bu yıl 6'sı lise olmak üzere 49 yeni okul açılacak" dedi.


Basın mensuplarına 2008-2009 eğitim öğretim yılını değerlendiren ve yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili planlarını anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, özellikle TÜBİTAK projeleri konusunda Vanlı öğrencilerin büyük başarılar elde ettiklerini belirtti. Yıldız, "TÜBİTAK tarafından liseler arasında düzenlenen yarışmada Gevaş İzzettin Şir Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Tuşba'nın Gök Mezarı-Üç Pınar Kaya Odası Mezarı' projesi ile Türkiye ikincisi oldu. Öğrencilerimizin sunmuş olduğu projelerle de Türkiye çapında ikinci il seçildik. 'Bu Benim Eserim' adlı proje ile de Türkiye 3'üncülüğü elde ettik. Başarılı bir eğitim öğretim yılı oldu" dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, 2009-2010 eğitim öğretim yılı hazırlıklarına da şimdiden başladıklarını belirterek, 57 okulu onarıma aldıklarını açıkladı. Bir taraftan da yeni faaliyete geçecek okulların inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yıldız, "Okullarımızın donanım malzemelerini temin etmeye çalışıyoruz. Şu anda onarımı devam eden 57 tane okulumuz var. Yine 49 tane yeni okul inşaatımız devam ediyor. Bu inşaatlardan 4'ü merkezde olmak üzere 6'sı lise olacak. Bu okul inşaatlarının en küçüğü 10 derslikli olup, hepsi büyük projeli okullardır. Bunların bir kısmı eğitim öğretim yılının başına yetişecek, bir kısmı ise yıl içerisinde ve ileriki zamanlarda faaliyete girecek. Çok büyük atılımlar yapıldı, yatırımlar oldu. Çok büyük mesafeler kat ettik" şeklinde konuştu.


Gönül Köprüsü Projesi hakkında da bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, bunun gönülleri ısıtan, dostlukları pekiştiren çok büyük bir proje olduğunu söyledi. Yıldız, bu proje ile Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna otobüslerle öğrenci taşıdığını, giden öğrencilerin evlere misafir olduklarını belirterek, "Proje ile değişik yerlerden ilimize gelen öğrencileri misafir ediyoruz.

Geçen yıl karayolu ile yapılan yolculuğun aksine bu yıl uzak mesafede gelecek öğrenciler uçak ile taşınacaklar. Bu pazar günü 120'si İstanbul ve 120'si Artvin'den olmak üzere kentimize toplam 240 öğrenci gelecek. Onları en iyi şekilde ağırlayıp göndereceğiz. Bu çok güzel bir projedir. Gelen çocuklar Van'ı tanıyor, yeni arkadaşlıklar ediniyor. Bu konuda başta kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile bize destek olan gönüllü ailelerimize teşekkür ederim" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 18:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?