3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

7 zanlı adliyeye getirildi

Van'da 4 kişinin ölümü ve 10 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kan davası saldırısının zanlıları olarak gözaltına alınan 7 kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Olaydan sonra geniş çaplı soruşturma başlatan jandarma ekiplerin, yaralıların beyanları üzerine geçen yıl öldürülen Ekrem Ş.'nin (27) ağabeyi A.Ş.'nin de aralarında bulunduğu ve aynı soy ismi taşıyan B.Ş., H.R.Ş., A.Ş. ve R.Ş. ile akrabaları oldukları belirtilen H.Y. ile İ.S.'yi yakalamıştı. Zanlılar, İl Jandarma Komutanlığı'nda 4 gün süren sorgularının ardından onlarca askerin nezaretinde zırhlı askeri araçla adliye sarayına getirildi.

Zanlıların getirilişi sırasında adliye sarayının önünde basın mensuplarını gören askerler, önce adliye sarayının arka tarafından bulunan garaj kapısına doğru yöneldi. Basın mensuplarının oraya gittiğini gören askerler, daha sonra adliye sarayının etrafından dönerek tekrar ön bahçeye geldiler. Basın mensuplarını, görüntü almamaları için zorla bahçeden uzaklaştırmaya çalışan jandarma ekipleri, zanlıları mahkumlar için kullanılan adliye sarayının bodrum katında bulunan kapıdan içeri aldılar. Zanlılar adliyeye getirilmeden önce Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Bomba İmha ve İnceleme Büro Amirliği ekipleri tarafından 'Leydi' isimli bomba arama dedektör köpeği ile bahçe ve çevresi arandı.

Olaydan ölen ve yaralanan şahısların vücutlarında çıkan mermi çekirdekleri ile elde edilen boş kovanların yapılan balistik incelemesi de tamamlandığı belirtildi.

Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet savcısına gönderilen raporda, olayda kaleşnikof silahı kullanıldığı kesinleştiği kaydedildi. Jandarma ekipleri olay sonrasında zanlıların evlerinde yaptığı arama sonucunda ele geçirdiği çok sayıda av tüfeğine ise el koyduğu ifade edildi.

Geçtiğimiz cuma günü Van şehir merkezindeki bir yakınlarının taziye ziyaretine gelen akrabalarını taşıyan Rasim Sağınç (28) yönetimindeki 65 AB 664 plakalı minibüs, akşam saatlerinde Van-Erciş karayolunun 50. kilometresindeki Çakırbey mevkiinde önü 65 NE 732 ve 65 LB 858 ve plakası alınmayan 3 araç tarafından kesilmiş, kadın ve çocukların da bulunduğu minibüs silahlı bir grup tarafından taranması sonucu Rasim Sağınç (28) ile yolculardan Halit (32), Meryem (55) ve Mecbure Sağınç (55) hayatını kaybetmişti. Saldırıda 10 kişi de yaralanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 14:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?