3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

700 köylüye ücretsiz sağlık taraması

Van Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (VANKÖY-DER) ve Malatya Sağlıkçılar Derneği (SADER) işbirliği ile kent merkezine bağlı Erçek beldesinin köylerinde sağlık taraması yapıldı.

VANKÖY-DER'in davetlisi olarak kente gelen SADER üyesi kadın doğum, dahiliye, üroloji, kulak burun boğaz, cildiye, çocuk ve genel cerrahi alanlarında uzman 11 doktor, vatandaşları ücretsiz olarak muayene etti.

Hastalara ücretsiz ilaçların da verildiği sağlık taramasında 300'ü çocuk, 250'si kadın ve 150'si de erkek olmak üzere toplam 700 kişinin muayene edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan VANKÖY-DER Yönetim Kurulu Başkanı İzzettin Terzioğlu, bu tür faaliyetlere devam edeceklerini belirterek "Biz dernek olarak her alanda köylülerimizin sorunlarına çözüm arayışındayız. Derneğimiz, köylülerimize sağlık taramasının yanı sıra, gıda ve giyim yardımı yapmakta ve çeşitli konularda bilgilendirme seminerleri de vermektedir" dedi.

Gündoğdu Mahalle Muhtarı Vahdettin Sönmez ise, yapılan sağlık taraması nedeniyle VANKÖY-DER Yönetim Kurulu ve doktorlara teşekkür etti.

Köylülerin maddi sıkıntılar nedeniyle muayene olmakta sıkıntı çektiğini söyleyen Muhtar Sönmez, "Bu tür faaliyetlerle köylülerimiz kendilerine verilen değeri daha iyi anlamaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 18:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?