5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

70'lik ninenin feryadı!

Van'da, torunuyla birlikte lağım suları ile dolu bir evde yaşayan 70'lik ninenin yaşam mücadelesi görenlerin içini burkuyor.

Evdeki yoğun nemden dolayı hastalanan ve ayağa bile kalkmakta güçlük çeken yaşlı nine "Yalvarıyorum çıkarın beni buradan" diye feryat ederek, yardım istedi.
Belediye Atıksu Arıtma Merkezi'nin yan tarafında bulunan ve Belediye Başkanlığı tarafından kendisine tahsis edilen bir lojman dairesinde kalan 70 yaşındaki Zeliha Yıldız, adeta lağım suları içinde yaşam mücadelesi veriyor. 16 yaşındaki torunu ile birlikte aynı evde yaşayan ve hiçbir maddi geliri olmayan Zeliha nine, yoğun nemden dolayı yürüyemez hale geldi. 3 yıldır aynı evde yaşadığını anlatan Zeliha nine, "Belediye tarafından verilen bu evde kalıyorum. Fakat üst katta patlayan kanalizasyon borusu nedeniyle tüm pislik evime giriyor. Evdeki yoğun nemden dolayı hastalandım. Şuan yürüyemez bir haldeyim. Tek umudum vali bey. Kendisinin çok iyi bir insan olduğunu duydum. Ne olur beni bu evden çıkarsın" dedi.
Torunundan başka hiç kimsesinin olmadığını belirten Zeliha nine, "Gaziantep'te üvey oğullarım var. İlk olarak onların yanına gittim fakat beni evlerine almadılar. Şuan torunum ile yalnız yaşıyorum. Onun da bir işi yok. Şuan sefil bir haldeyiz. Evde oturacak bir sandalyemiz bile yok" şeklinde konuştu.


Kendisini ziyaret eden Gökkuşağı Derneği Yardım Komisyonu'ndan Sıdık Maral'a sarılarak ağlayan yaşlı nine "Yalvarıyorum çıkarın beni buradan" diyerek feryat etti.
Gökkuşağı Derneği Yardım Komisyonu'ndan Sıdık Maral ise, dernek olarak Zeliha nineye her türlü yardımda bulunduklarını belirterek "Şu an Zeliha ninenin evi oturulamayacak halde. Biz her türlü yardımda bulunuyoruz fakat ev konusu bizim şartları zorlayacak bir durum. Bu nedenle gereken mercilerin Zeliha nineye en kısa zamanda sahip çıkması gerekir. Zaliha ninenin burada bir saat bile kalması hayatı için tehlike oluşturuyor" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 10:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?