1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

71 gün sonra ilk ders!

Van'da yaşanan iki büyük depremin ardından ara verilen eğitim ve öğretime yeniden başlandı. 63 okulun kapalı olduğu kent merkezinde öğrencilerin yüzde 50 oranında ders başı yaptı.

Van ve Erciş'te yaklaşık 2.5 ay sonra eğitim ve öğretim başladı. Van Eminpaşa İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi. Sınıfları gezen Vali Münir Karaloğlu, öğrencilerle sohbet edip, onlara çeşitli hediyeler dağıttı. Öğrenci arkadaşlarını ve öğretmenleri çok özlediklerini ifade eden öğrenciler, okullarına kavuşmaktan son derece mutlu olduklarını belirttiler. İl dışına giden arkadaşlarını da özlediklerini söyleyen minikler, onların da bir an evvel Van'a gelmelerini istediler.

Eğitimdeki son durum ile ilgili gazetecilere bilgiler verem Vali Karaloğlu, "Van'da yaşana 2 büyük depremin ardından yaklaşık 2.5 ay eğitimve öğretime ara vermiştik. Geçen hafta Van ve Erciş'in ilçelerine bağlı köylerde eğitim ve öğretimi başlatmıştık. Depremden sonra okullarla ilgili teknik çalışmalar yapıldı ve her okulda 3 kez çalışma yaptık. Depremden önce durumlarını muhafaza eden okulları eğitime açtık, ama riskli olan okulları ise açmadık. Okuluna gidemeyen ve en yakın okula 1 kilometre uzakta olan öğrencileri de taşımalı olarak biz Devlet olarak taşıyacağız" dedi.

Öğrencilerin okullarını çok özlediğini ifade eden Karaloğlu, "Tabii biz de onları çok özledik. Çadırları dolaştığımızda veli ve öğrencilerin tek isteği okulların açılmasıydı. Çocuklar, okulların kapalı olmasından dolayı olan ders kayıplarını yine eğitimle kapatacağız. Fedakar olan öğretmenlerimiz biraz daha fedakarlık yaparak bu açığı kapatacaktır" şeklinde konuştu.

İlde hasarlı olan 63 okulu eğitime açamadıklarını belirten Vali Karaloğlu, "Van ve Erciş'te 181 bir öğrencimiz vardı. Ama depremden sonra 70 bine yakın öğrencimiz Van'ın dışında ya kaydını aldılar yada misafir olarak eğitime başladılar. Bugün burada öğrencilerin yüzde 50'si ders başı yapmıştır. Birkaç gün sonra öğrencilerin tamamının geleceğine inanıyoruz. Van'da 63 okulda eğitime başlanmamıştır diğer tüm okullarımız eğitime açılmıştır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2012 Pazartesi 12:59:12
Güncelleme :6 Ocak 2012 Cuma 09:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?