3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

75 kişilk şirin camii

Van'ın Gevaş ilçesinde bir akaryakıt istasyonu sahibi tarafından, müşterilerin, yoldan geçen vatandaşların ibadetlerini rahatça yerine getirebilmesi için yaptırılan küçük bir cami, güzel görüntüsü ile büyük ilgi görüyor. 

Gevaş-Van karayolu üzerinde bulunan Hakan-Deniz Petrol İstasyonu'nda 100 metrekarelik bir alana kurulan 'Maket' gibi mini cami, şirin görüntüsüyle büyük ilgi toplarken, vatandaşların ibadetlerini rahatça yapabilmelerine de imkan sağlıyor. 

Bulundukları alanda bir ibadethanenin olmadığını söyleyen işletme sahibi İlhami Deniz "Petrol istasyonu binamızı yenilemeye karar verdiğimiz zaman ibadethane bölümünü dışarı çıkarmayı planladık. Bulunduğumuz alanda bir ibadethanenin olmamasını da göz önüne alarak böyle küçük bir cami yaptırmaya karar verdik. Bu cami hem bizim hem de yoldan geçen vatandaşların ve müşterilerin rahat ibadet yapabilmesine imkan sağlıyor. Alt katında tuvaletlerin bulunduğu caminin, üst katında da ibadethane bölümü bulunuyor. Yaklaşık 75 kişinin aynı anda ibadet yapabileceği cami 80 bin YTL'ye mal oldu. Yaz mevsiminde de çevre düzenlemesini yapacağımız bu ibadethaneyi, hiçbir beklentimiz olmadan tamamen hayrımıza yaptırdık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 16:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?