5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

8 yıldır kafasındaki urla yaşıyor!

Van'ın Erciş ilçesinde 8 yıldır kafasında çıkan urla yaşayan Ebubekir Keleş isimli vatandaş, kaymakamlık tarafından bir yıl önce yeşil kartı elinden aldığını için tedavi olamadığını iddia etti.

İlk olarak 1999 yılında gözünün alt kısmında bir kitle çıktığını belirten Ebubekir Keleş, ameliyatla o kitle alındıktan 2 yıl sonra bu sefer de alnında fındık büyüklüğünde başka bir kitle çıktığını ifade etti. Ameliyatla onu da aldıktan sonra kafasının her tarafından urların çıkmaya başladığını anlatan Keleş, geçen yıla kadar 4 kez ameliyat olduğunu kaydetti. Şimdiye kadar bütün tedavilerini ve ameliyatları yeşil kartla yaptığını ifade eden Keleş, "Ameliyat olduktan sonra 6 ay boyunca hastanede tedavi görmem gerekiyordu. Ancak çocuklarıma bakacak kimse olmadığı için hep tedavilerimi yarım bıraktım. Çünkü evde eşim ve 5 çocuğum vardı. Bu süre zarfında borçlanmaya başladım. Geçen yıl bir bankada aldığımı kredi ile araba aldım. Aracı satın aldıktan sonra kaymakamlığa gidip yeşil kartımın vizesini yaptırmak isterken, adıma araç kaydı olduğu için yeşil kartımı alıp bir daha vermediler. Ben de arabayı peşin satarak biriken borcumun bir kısmını ödedim. 20 bin TL banka kredisi olmak üzere halen 40 bin TL borcum var" dedi.
Yeşil kartını Erciş Kaymakamlığı'ndan alamadığı için 3 ay önce Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık Özel Kalemi'ne giderek durumu anlattığını belirten Keleş, "Bana özürlü olduğum için yeşil kartımın elimden alınamayacağını söyleyerek durumu Van Valiliği'ne bildirdiler. Buna rağmen bana yeşil kart verilmiyor. Yeşil kartla birlikte şimdiye kadar vakıftan aldığım ayni ve nakdi yardımların yanında kömür yardımını da bu yıl kestiler" şeklinde konuştu.

Yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle çocuklarının da okula devam etmediğini anlatan Ebubekir Keleş, aile bütçesine katkı sağlamak için çalışmak istediğini, ancak iş bulamadığını vurguladı.

Keleş'in 19 yıllık eşi Süheyla Keleş ise gözyaşları arasında eşinin durumunu göstererek, yetkililerin kendilerine yardım ellerini uzatmalarını istedi. Eşinin çalışamadığı için borçla geçindiklerini dile getiren bayan Keleş, "Eşim çalışamadığı için insanlar bize evlerini de kiraya vermek istemiyor. Şu an oturduğumuz evin kirasını eşim arabasını satarken peşin ödemişti. 4 ay sonra süresi doluyor. Ev sahibi bizim çıkmamızı istiyor. Ne yapacağımızı bilemiyorum" şeklinde konuştu.

Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ise Keleş ailesini şahsen tanımadığını ve durumlarında haberinin olmadığını belirtti. Kaymakam Kurtoğlu, ilgili birimlerden bilgi aldıktan sonra Keleş ailenin yeşil kartının iade edilmesi için talimat vereceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 18:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?