3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

803 bin YTL Mikro kredi dağıtıldı

Van Valisi Özdemir Çakacak, 2005 yılında yoksul bayanların sosyal statülerini yükseltmek amacıyla başlatılan Mikro Kredi Projesi kapsamında 816 kadına toplam 803 bin YTL kredinin verildiğini söyledi.


Van Valiliği'nin 'Kadın Girişimciliğini Destekleme Derneği' çatısı altında başlattığı Mikro Kredi Projesi'nden faydalanan bayan sayısı her geçen gün artıyor. Proje kapsamında yaklaşık 803 bin YTL kredi verilirken, geri dönüşümünün ise yüzde 100 olduğu bildirildi. Mikro Kredi Merkezi'ne gelen Van Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, projeden faydalanmak isteyen bayanların ilk kredilerini dağıttı. İş kurmak isteyen fakir ailelerin sosyal statülerini yükselterek, aile bütçelerine katkı sunmalarını amaçladıklarını ifade eden Vali Çakacak, ileriki günlerde bayanları Yerel Girişimcilik Projelerinden faydalandıracaklarını ve tam bir esnaf haline getireceklerini hedeflediğini söyledi.

Mikro Kredi Projesi'nin tamamen kadınlara yönelik olduğunu vurgulayan Çakacak, Yerel Girişimcilik Projesi'ne ise isteyen herkesin başvurabileceğini belirtti. Vali Çakacak, "İlimizde projeden faydalanan kadın sayısı bugünkü kredilerini alan 5 bayanla birlikte 816'ya yükselmiş bulunmaktadır. İkinci kredisini alan kadın sayısı ise 320'dir. 23 mahallemizde toplam eğitim gören kadın sayısı da 115'tir. Yapılan çalışmalarla birçok kadınımız iş sahibi olurken, aile bütçesine de gerekli katkıyı sunuyor. Bugünkü kadınlarımızın da ileri de diğer kredilerini alarak, daha büyük işlere girmelerini umut ediyor ve hayırlı olsun diyorum" dedi.
Aldığı krediyi dikiş ve nakış işleri yapımında kullanacağını ifade eden Hatice Aşkan isimli bayan ise çok mutlu olduğunu belirtti.

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 23:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?