3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

9 gün süreli projenin tanıtımı yapıldı

Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi'nin (YAKA-KOOP) İngiltere Ankara Büyükelçiliği İkili İlişkiler Fonu'na sundğu ve kabul gören "Vanlı Genç Kadınlar, Kadına Yönelik Şiddete ve Kadının İnsan Hakkı İhlallerine Hayır Diyor' isimli projesi düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı. 

Akdamar Oteli'ndeki tanıtım toplantısı, Van Halk Eğitim Merkezi (HEM) Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhyettin İnci, Van Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Çelik ve çeşitli sivil toplum örgütlerinde görevli bir çok kadının katılımı ile gerçekleşti. 

İlk olarak YAKA-KOOP'un çalışmalarının yer aldığı 20 dakikalık görüntülerin bulunduğu slayt sunumun izlenmesinin ardından YAKA-KOOP Başkanı Gülmay Ertunç, katılımcılara projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Projelerinin amacının İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 60. yıldönümünde kadının insan hakları ve temel bir insan hakkı ihlali olarak kadına yönelik şiddet konusunda, Süphan Mahallesi'nde yaşayan genç kadınların bilgi ve bilinç düzeylerini yükseltmek olduğunu ifade eden Ertunç, Van'daki yerel yöneticilerin ve toplumun konu hakkındaki farkındalığını geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. 

Projelerinin 9 gün süreli olduğunu vurgulayan Ertunç, hedef gruplarının ise Van'ın Süphan Mahallesi'nde yaşayan 16-25 yaş arası 40 genç kadın olduğunu kaydetti. 

Kabul gören projelerinin 10 bin Euro ile finanse edildiğini anlatan Ertunç, "Kurban Bayramı'nın araya girmesinden dolayı İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 60. yıldönümü olan 10 Aralık 2008 tarihinde başlaması gereken projemizin tanıtımını yapamadık. Buna rağmen bayram günlerinde çalışmalarımızı sürdürdük. Projemiz içerisinde Van'ın çeşitli semtlerine kadının insan hakları ve kadına yönelik şiddet konusunu anlatan afişleri bilboardlara astık. Toplumsal cinsiyet, eşitlik, kadına yönelik şiddet ve kadının insan hakları konularında 6 atölye düzenlendik. Bunlar, toplumsal cinsiyet rolleri, kadına yönelik şiddet, şiddetle mücadele ve haklarımız, kadının insan hakları, bedenimiz ve cinsel şiddet, kadın örgütlenmesi ve dayanışması atölyeleridir. Ayrıca 'Hayallere ulaşmak' başlıklı bir bülten hazırlanarak Van'da dağıtılması için çalışmamız sürmektedir, Yerel radyo ile tv programlarına çıkılarak kadının insan hakları konusunda bilgiler verilecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 19:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?