5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

9 ilçede eğitim başladı

Van'da, 23 Ekim günü meydana gelen depremin ardından ara verilen eğitim ve öğretim 9 ilçede tekrar başladı. Gevaş'ta, 9 bin öğrenci ile 386 öğretmen ders başı yaptı. Bazı okulda ise ilk ders deprem eğitimi oldu.

İstiklal Marşı ve Öğrenci Andı'nın okunmasının ardından öğrenciler büyük bir heyecanla sınıflarına koştu. Sınıfları dolduran öğrenciler, öğretmen ve arkadaşlarına tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Öğretmenler de, daha önce verilen 'Depremden korunmanın yolları' dersini kısaca hatırlattıktan sonra ilk derse başladı. Öğrencilerin deprem nedeniyle ara verilen eğitim ve öğretime olan katılımının kendilerini memnun ettiğini belirten Gevaş İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Sait Bulduk, "Her zaman okulların açılışının ilk günü öğrencilerin katılımında bir düşüş olabilir. Ama yine de öğrencilerin deprem tatilinin ardından okula olan katılımları bizleri memnun etti. Uzun süredir okulun özlemini çeken öğrencilerin okula başlaması bayram havasında geçti" dedi.

Deprem nedeniyle üç ayrı mühendis ekibinin ilçedeki okullarda hasar tespitini yaptığını belirten Bulduk, yapılan araştırmalar sonunda hiçbir okulda ciddi bir sonunun olmadığını söyledi. Öğrencilerin deprem nedeniyle okula devamlılığının sağlanması için velilerden destek beklediklerini belirten Bulduk, şöyle konuştu: "Deprem nedeniyle eğitime 45 gün ara verildi. Bu da tüm derslerimizde geri kalmamıza neden oldu. Ancak öğretmen ve idareciler olarak geçmiş derslerin telafisi için kurs ve seminerler düzenleyeceğiz. Velilerden öğrencilerin okul başta olmak üzere kurslara ve seminerlere devamlılığının sağlanması için daha duyarlı olmalarını istiyoruz. 2011-2012 eğitim öğretim sezonu tekrar hayırlı olsun."

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2011 Pazartesi 17:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?