5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

9 ton kaçak kefal ele geçirildi

Van ve Erciş ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda kaçak olarak avlanmış 9 ton inci kefali balığı ele geçirilirken, olayla ilgili 4 kişiye de 9 bin 216 TL idari para cezası kesildi.


Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi ekipleri, Satıbey köyü yolunda sabaha karşı saat 05.30 sıralarında icra ettikleri faaliyetler esnasında durumundan şüphelenerek durdurdukları V.K. isimli şahısın yönetimindeki kamyoneti durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada, kamyonetin kasası içerisinde avlanması yasak olan 3 ton inci kefali balığı ele geçirildi.


Öte yandan Erciş ilçe Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi ekipleri, Haydarbey, Akçayuva ve Aşağı Akçagedik köy yollarında icra ettikleri faaliyetler esnasında M.S.Ç., M.D. ve Ş.A. isimli şahısların yönetimindeki kamyonetleri durdurarak arama yaptı. Kamyonetlerde yapılan aramada avlanması yasak olan yaklaşık 6 ton inci kefali balığı ele geçirildi.


Her 4 olayla ilgili sürücüler, kesilen 9 bin 216 TL idari para cezası sonrası serbest bırakılırken, ele geçirilen kaçak balıkların İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 14:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?