5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

91. Yıl törenle kutlandı

Van'ın Muradiye ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlk tören saat 10.00'da hükümet konağı önünde Atatürk büstüne çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törene, Kaymakam Ömer Sağlam Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ümit Semerci, Belediye Başkan Vekili Erhan Can, Ünseli Belediye Başkanı İshak Polat, kamu kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Daha sonra İlçe Belediye Başkanlığı binasının önünde devam eden kutlama programına okul öğrencileri ve ilçe halkı da katıldı.
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Erhan Can "İlçemizin kurtuluşunun 91. yılını coşku ile kutlamak için buraya gelen ve coşkumuza katılan tüm halkımıza kutlu olsun. 2 Nisan tarihinin her yıl bu coşku ve sevinç içerisinde geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden törende ilçenin kurtuluşu temsili bir şekilde canlandırıldı. İl genelinde daha önce düzenlenen enerji tasarrufu konulu yarışmada il ikincisi olan iki öğrenciye kaymakam Ömer Sağlam tarafından birer çeyrek altın verildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen 10 kilometre mesafeli at yarışında Rojhat isimli atıyla birinci olan Şahabettin Kişioğlu'nun 1000. TL ödülü Kaymakam Ömer Sağlam, Kıral adlı atıyla ikinci olan Ercan Çiftçi'nin 750 TL ödülü Yüzbaşı Ümit Semerci ve Bay Başkan adlı atıyla üçüncü olan Burhan Kişioğlu'nun 500 TL. olan ödülü de Cumhuriyet Başsavcısı Metin Bilgili tarafından verildi.

Tören, resmi geçiş ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 18:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?