3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

95. 'Başörtüsüne Özgürlük' eylemi

Van'da bazı sivil toplum örgütleri ile sendikaların oluşturduğu Van Hak ve Özgürlükler Platformu'nun (VAHÖP), 'Başörtüsüne Özgürlük' adı altında her hafta cumartesi günü mutat olarak düzenledikleri basın açıklamasının 95'incisi gerçekleştirildi.

Sanat Sokağı'nda bir araya gelen platform üyeleri adına ortak hazırlanan basın metnini Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Mehmet Bozkoyun okudu. Hiçbir ülkenin hukuk sisteminin, toplumun değerlerinden bağımsız bir biçimde şekillenemeyeceği ve aykırı olamayacağını söyleyen Bozkoyun, "Hukuk, toplumun her kesiminin hakkını korumak için vardır. Türkiye'de yüzyıllardır bir arada yaşayan insanlar, artık temel özgürlükleri edinme ve kullanma noktasında endişe duymamalıdır. Anadilini geliştirme ve ifade özgürlüğü, farklı dini anlayışlara sahip insanların kendi anlayışlarını özgürce yaşayabilmeleri ve çocuklarına aktarabilmeleri sağlanmalıdır. Dini anlayışlar konusunda devletin taraf olarak müdahil olmaması gereklidir. İnsanların nasıl inanacağına, nasıl düşüneceğine, nasıl yaşayacağına ve nasıl giyineceğine devletin, bürokratların veya yargı organlarının müdahale hakkı bulunmadığı gerçeği tartışmasız olarak kabul edilmelidir" dedi.

Siyasetin yargıya müdahalesi ne kadar yanlış ise yargının da siyasete müdahalesinin o kadar tehlikeli olduğunu kaydeden Bozkoyun, "Çünkü siyasi partiler millet iradesinin yegane temsilcileridir ve demokrasinin vazgeçilmez unsurları olarak faaliyetlerini devam ettirmelidir" şeklinde konuştu. Yapılan açıklama esnasında zaman zaman slogan atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 16:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?