5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

969 kilo eroin ele geçirildi

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 ay içerisinde düzenlenen 11 ayrı operasyonda 969 kilo 451 gram uyuşturucu ele geçirilirken, olayla ilgili 27 kişi tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalarını bu yıl da tüm hızıyla sürdürüyor. KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde Van üzerinden İstanbul'a uyuşturucu sevkıyatı yapılacağı bilgisi üzerine yaptığı çalışmalar kapsamında 5 ayrı operasyon düzenledi. Düzenlenen bu operasyonlarda değişik marka araçların 'zula' diye tabir edilen bölmelerinde 148 kilo 272 gram eroin ele geçirdi.


KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, bu çalışmalar kapsamında yaptıkları diğer 6 ayrı operasyonda ise 821 kilo 279 gram toz esrar ele geçirdi. Düzenlenen toplam 11 ayrı operasyon sonucu 969 kilo 451 gram uyuşturucu ele geçirilirken, olayla ilgili 27 kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, yardımcısı Mustafa Uçkan ve KOM Şube Müdür Vekili Ziya Aygen ile birlikte KOM Şube Müdürlüğü'nde konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Kesmez, bu çalışmalarından dolayı ekiplerini bir kez daha kutladıklarını ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 18:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?