3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

97 kilo eroin ele geçti

Van'ın Özalp ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Afganistan'da üretilip Avrupa ülkelerine sevk edilmek istenen 97 kilogram saf eroin ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Özalp İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmalar neticesinde Afganistan'da üretilip İran, Van ve İstanbul üzerinden Avrupa ülkelerine uyuşturucu sevkiyatının yapılacağı bilgisine ulaştı.

Bu bilgiler doğrultusunda jandarma, uyuşturucuyu kimin taşıyacağı ve gideceği güzergahları tespit ederek hazırlıklarını tamamladı. Dün akşam saatlerinde N.E. yönetimindeki 65 EE 340 plakalı minibüs, Saray ilçesinden Özalp ilçesi istikametine seyir halinde iken durdurularak arama yapıldı.

Yapılan arama neticesinde kapıların iç kısmı ile 'Zula' diye tabir edilen bölmelerde üzerinde lale yazısı ile resminin bulunduğu 194 paket halinde 97 kilogram saf eroin ele geçirildi. Olayla ilgili minibüs sürücüsü N.E. ile yanında bulunan S.Ö. ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınırken, uyuşturucunun PKK terör örgütü ile bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 13:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?