5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

A.S'den 6 gündür haber yok

Van'da ağabeyinin kaçırdığı kıza karşılık olarak 6 gün önce kaçırıldığı ileri sürülen A.S. den hala haber alınmazken bünyesinde faaliyet gösterdiği Erciş İlçesi Çelebibağı Belde Belediyesi Spor Kulübü Atletizm Takımı Türkiye Şampiyonası'na katılmak üzere İstanbul'a gitti.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'na antrenmana giden A.S.'nin, 6 gün önce 3 kişi tarafından zorla bir otomobile bindirilerek kaçırıldığı iddia edilmişti. Atletizm sporcusu olan kızın, ağabeyi olan 20 yaşındaki Abdulkerim S.'nin 4 Ocak 2009 tarihinde severek birlikte kaçtığı kıza karşılık olarak Dönmez ailesi fertleri tarafından kaçırıldığı iddia ediliyor.

Ailenin, kızlarının Dönmez ailesi fertleri tarafından zorla götürüldüğünü belirterek Erek Polis Merkezi ile Bostaniçi Jandarma Karakol Komutanlığı'na suç duyurusunda bulunması üzerine polis ve jandarma ekipleri yoğun bir çalışma başlattı. Altı gündür haber alınamayan A.S.'nin, Dönmez ailesi ve yakınlarının yaşadığı Bostaniçi Beldesi'ndeki evlerinde saklanabileceği ihtimali üzerine jandarma tarafından operasyon başlattı. Gece Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan arama izni üzerine beldede bulunan Dönmez ailesi ve yakınlarına ait 8 eve baskın düzenleyen jandarma ekipleri, evlerde arama yaptı. A.S.'nin izine rastlamayan jandarma ekipleri, evlerde bulunan 13 kişinin de ifadesine başvurdu.
Günlerde haber alınamayan A.S.'nin takım arkadaşları ise bugün akşam saatlerinde önümüzdeki cuma günü düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası'na katılmak üzere İstanbul'a gittiler. Van Ferit Melen Hava Alanı'na gitmeden önce kulüp antrenörü İzzet Batmaz ile birlikte Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne gelen sporcular, arkadaşları A.S.'nin takıma bu yıl geldiği ve evinin Van'da olduğu için fazla görüşemediklerini ancak bir kez Konya'da düzenlenen yarışmaya birlikte gittiklerini ifade ettiler.

Takım Antrenörü Batmaz ise İstanbul'a gitmek için A.S. için de günler öncesinde uçak bileti aldıklarını, ancak yaşanan olay üzerine biletini bile iptal edemediklerini ve elemelere eksik sporcu ile gittiklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 19:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?