3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

ABD Yenigün'ü ziyaret etti

Van'a gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği'nden bir heyet Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü makamında ziyaret etti. 

ABD Ankara Büyükelçiliği'nde Ekonomik İşler Müdürü Jeffrey Borenstein ve Ekonomi Memuru Thomas N. Halphen, bölge konusunda bilgi sahibi olmak için böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirttiler. ABD Kongresi'nde Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan illerine para yardımı yapmak için karar aldıklarını ve bu durumun henüz kesinleşmediğini ifade eden heyet, bundan dolayı Belediye Başkanı Yenigün'den bilgi almak istediklerini dile getirdiler. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Burhan Yenigün ise, ilin hızlı bir şekilde göç aldığını belirterek "Bu insanların, iş istihdamı içeren yeni yatırımlara ve kentte rahat bir yaşam sürmesi için yeni hizmetlere ihtiyacı vardır. Hizmet konusunda bir çok sıkıntıyı giderdik, sıra şimdi yerli ve yabancı yatırımcının Van'a yatırım yapmasına geldi. Bu konuda da şimdiye kadar meydana gelen gelişmeler bizi umutlandırıyor. ABD Kongresinin de Doğu Anadolu Bölgesi için böyle bir karar alması bizim için bir avantajdır, bu girişimlerin yöreye yeni bir çehre kazandıracağı kesindir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 18:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?