5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Aç kalan kuşların yem arayışı

AÇ KALAN KUŞLARIN KARAYOLUNDA YEM ARAYIŞI

Van ve çevresindeki olumsuz hava şartları ve günlerdir aralıklarla devam eder kar yağışı yaban hayatını da olumsuz etkiliyor. Özellikle açlıktan ölüm tehlikesi yaşayan kuşlar karınlarını doyurabilmek için her yolu deniyorlar.

Yerleşim alanlarının büyük oranla karlı kaplı olduğu beyaza bürünen Van'da, şehri merkezi ve çevre yollardaki açık alanlara konan kuşlar, yoğun araç trafiğinin sebep olabileceği tehlikelere aldırış etmeden karınlarını doyurmaya çalışıyorlar.

Boş olduğu dakikalarda karayoluna konan kuşlar, araçların motor ve korna sesleri ile yeniden uçarak ağaçlara konuyor, yolun boşalmasını bekliyorlar. Edremit ilçesinde bir grup kuş, aç kalınca yem bulmak için Van-Bitlis karayoluna inip yiyebilecek bir şeyler arıyor, araçların gelmesi ile yeniden uçuyorlar. Bu ilginç görüntüler, seyir halindeki araçlar için de büyük tehlike oluşturuyor. Aniden yol ortasında bir gurup kuş sürüsüyle karşılaşan sürücüler, hayvanlara çarpmamak için hızlarını düşürmek zorunda kalınca kaygan yolda tehlike atlatıyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 16:47:02
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 18:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?