4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

AÇEV'den gönüllü eğitimcilere teşekkür toplantısı

Van Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, İslam dininin ilim konusunda çok hassas olduğunu ve kadın ile erkek arasında herhangi bir fark gözetmediğini söyledi.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), 'Cinsel Üreme Sağlığı ve Haklarımız için Okuma-Yazma' projesi çerçevesinde bir yıl boyunca görev alan gönüllü öğreticilere teşekkür amaçlı Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nde bir toplantı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, ilmin her yaşta alınması gerektiğinin Hadis-i Şerif'lerde de bildirildiğine değinerek, İslam'ın ilk emrinin 'Oku' olduğunu hatırlattı.

Cahil insanların daha itaat edici ve iyi hizmetkar olmalarını isteyen çevrelerin olduğunu ifade eden Aksalman, "Toplumumuz her geçen gün tam anlamıyla sivilleşiyor. Devlette sivilleşerek sivil toplum örgütlerinin daha da aktifleşmesini sağlıyor. Bazı gelenek ve görenekler yanlış kullanılıyor. Bu sivilleşme ise artık cehaleti değil, ilim ve bilgiyi ön plana çıkarıyor. Bizler de bu çerçevede aldığımız bilgiyi taşıyıcı değil, başkalarına aktarıcı olarak algılamalı ve daha ilim irfan öğrenmiş bir toplum oluşturmak için çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

AÇEV Proje Koordinatörü Emine Kuzutürk ise, 30 gönüllü öğreticiyle çalışmalara başladıklarını ve 22 aktif kurs açarak 634 kursiyere okuma-yazma öğrettiklerini kaydetti.
AÇEV olarak Van'da, eğitime katkı sunmaya devam edeceklerini ifade eden Kuzutürk, 16 farklı mekanda, 22 gönüllü öğretici ile 34 kurs açarak yüzlerce insana eğitim verdiklerini belirtti.

Programa, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhyettin İnci, Van Kadın Derneği Şube Başkanı Zozan Özgökçe, Feyaz Tokar Eğitim Parkı (TEGV) Müdiresi Rezzan Bayram ve çok sayıda gönüllü eğitici katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 01:40:08
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 10:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?