5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Acılı baba: O katili asın

Van Valisi Münir Karaloğlu, 1 hafta önce tecavüz edildikten sonra öldürülen 13 yaşındaki C.K.'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Karaloğlu, acılı aileye C.K.'nın katilinin polisler tarafından yakalandığı müjdesini verirken, baba Behçet Kayhan, "Bütün aleme ibret olsun diye oğlumun katilini Beşyol meydanında asın" diye yalvardı.

Van'da okul dışında aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla boyacılık yapan ve 1 hafta önce tecavüz edildikten sonra dövülerek öldürülen C.K.'nın katil zanlısı Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonucu yakalandı. Katil zanlısı U.A. dün emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Van Kapalı M Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Konuyu yakından takip eden ve emniyet teşkilatını alarma geçiren Vali Karaloğlu'da katil zanlısının yakalanmasının ardından dün akşam İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ve polis müdürleriyle birlikte Hacıbekir Mahallesi Bayırlı 2. Sokak'ta oturan Kayhan ailesinin evine taziye ziyaretinde bulundu.

Kayhan ailesinin yakınları tarafından evin dışında karşılanan Vali Karaloğlu ve beraberindeki emniyet müdürleri 1 hafta önce oğullarını kaybeden anne ve babanın evine geldiler. Tansiyon rahatsızlığı sebebiyle kalkmakta zorlanan acılı baba Behçet Kayhan, Vali Karaloğlu'nu görünce "Ne olursunuz oğlumun katilini bulun" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Acılı babanın boynuna sarılan ve onu teselli etmeye çalışan Karaloğlu, "Bizde sana bu müjdeli haberi vermek için geldik. Polisimiz gece gündüz çalışarak oğlunuzun katilini buldu ve adalete teslim etti. Adli makamlarımız da onun cezasını çekmesi için cezaevine gönderdi" dedi. Bu sözler üzerine Karaloğlu'na ve polislere teşekkür eden acılı baba Behçet Kayhan, "Sayın Valim oğlumun katili cezaevinde yiyip içecek ve beslenecek. Bütün aleme ibret olsun diye Beşyol meydanında asın" diye yalvarmaya başladı.

KATİLİNİN CEZASINI ADELET VERECEK
Vali Karaloğlu'da, "Acınızı anlıyorum. Allah sizlere sabır versin. Ancak bizler katili yakalayarak adalete teslim ettik. Bundan sonra cezasını adalet verecek" diyerek acılı aileyi teselli etmeye çalıştı. Bu müjdeli haber üzerine ailenin diğer yakınları da mülki amirler ve polislerin olayın ardından sürekli kendileriyle ilgilendiğini, Vali Karaloğlu'nun da yakın ilgisinden dolayı kendisine teşekkür etti. Karaloğlu'da acılı ailenin tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanacağını, kendisinin de sık sık aileyi evinde ziyaret edeceğini belirtti.

Baba Behçet Kayhan, Karaloğlu'na tansiyon hastası olduğunu ve olay sonrası bu rahatsızlığının arttığına belirterek, "Sayın Valim mümkünse hastane yerine evimde tedavi olmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum" dedi.
Karaloğlu'da görevlilere verdiği talimatla 112 Acil Servis'ten içinde doktor ve hemşirenin bulunduğu bir ambulansın Kayhan ailesinin evine gelmesi talimatını verdi. Vali Karaloğlu, oğlunu kaybeden anne Hinar Kayhan ve diğer çocuklarıyla da yakından ilgilenerek onlara teselli vermeye çalıştı. Ailenin ikram ettiği çayı da onlarla birlikte içen Karaloğlu, aileye tekrar başsağlığı ve sabır diledikten sonra taziye evinden ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 16:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?