5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Açılım'a sergili destek

VAN'DA SERGİ İLE AÇILIMA DESTEK

Van'da bir resim öğretmeni, 'Demokratik açılıma' destek amacıyla 'Aşk çağlayanı Mevlana kardeşliğe çağırıyor' konulu bir resim sergisi açtı.

Resim öğretmeni Mustafa Çalağan'ın; Van Valiliği, Uzay Kültür ve Sanat Merkezi ile Su Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi katkıları ile düzenlediği yağlı boya resim sergisi, Van Devlet Tiyatrosu Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı. Düzenlenen açılış törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Halil Berk, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Mustafa Bilici, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Naci Çakırgöz ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Sergi hakkında bilgi veren resim öğretmeni Mustafa Çalağan, demokratik açılımın kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Kendisinin de bir resim öğretmeni ve ressam olarak en güzel hazzın geçmişten alınacağına inandığını belirten Çalağan, "Bizim Mevlana gibi dünya güzeli bir değerimiz var. Onu işlemek istedim. Onun o aşk ve kardeşlik anlayışını işlemeye çalıştım" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu ise, Mevlana'nın aşkına, sevgisine ve hoşgörüsüne her dönemden daha çok ihtiyaç duyulduğu bir zamanda böyle bir serginin açılmasını önemsediklerini belirtti. Sergiyi açan resim öğretmeni Çalağan'a da teşekkür eden Vali Karaloğlu, "Hocamız Mevlana'yı tekrar gündeme taşıdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Mevlana'nın aşkını sevgisini ve hoşgörüsünü gündeme taşıdığı için kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bütün problemlerimizi aşkla, sevgiyle, hoşgörüyle ve kardeşlikle çözeriz" dedi.

Toplam 27 yağlı boya çalışmasının yer aldığı serginin 5 Ocak 2010 tarihine kadar açık kalacağı kaydedildi.

VAN'DA SERGİ İLE AÇILIMA DESTEK
VAN'DA SERGİ İLE AÇILIMA DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 16:46:02
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 17:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?