5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Açılış ziyareti

Van'da, 16 Mart'ta kutlanacak olan Öğretmen Okulları'nın 161. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında gelen Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı Muammer Gürbüz ve bakanlık bürokratları Van Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Genel Müdür Yardımcısı Muammer Gürbüz, Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halil Altınok, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muzaffer Aktuğ ve Van Öğretmen Anadolu Lisesi Müdürü Sinan İmamoğlu Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret ederek, 16 Mart pazartesi günü Van'da kutlanacak olan programa davet etti. Öğretmen Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrencilerin de çiçek sunduğu Vali Çakacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğretmen okullarının Türkiye'nin köklü okullarından biri olduğunu belirten Çakacak, ülkenin idaresine önemli katkılar sağlayan çok sayıda idarecilerinde bu okullarda yetiştirdiğine vurgu yaptı. Öğretmen okullarının aynı zamanda bir hayat okulu olduğunu da ifade eden Çakacak, "Bu okullarımızda eğitim ve öğretimin yanında hayat eğitimi de veriliyor. Onun için öğrencilerimizi çok iyi yetiştirmemiz gerekir. Çocuklarımızı Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde görmek bizleri mutlu ediyor. Şimdiden Öğretmen Okullarımızın 161. yıldönümünü kutluyorum"
dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı Muammer Gürbüz ise kendilerini kabul eden Vali Özdemir Çakacak'a teşekkür ederek, pazartesi günü Van Öğretmen Anadolu Lisesi'nde yapılacak olan programa davet etti. Öğretmen okullarının illerde açılması için büyük bir talebin olduğunu kaydeden Gürbüz, şuanda 193 olan okul sayının 200'de dondurmak istediklerini bildirdi. Öğretmen okullarında okuyan öğrencilerin başarı grafiğinin yüksek olduğunu kaydeden Gürbüz, mezun olan öğrencilerin de Boğaziçi Üniversitesi başta olmak üzere Ortadoğu Teknik ve Hacattepe üniversiteleri gibi önemli üniversitelere girme başarısını gösterdiğini kaydetti. Sıcak bir ortamda geçen ziyaretin ardında Gürbüz, Vali Çakacak'a Öğretmen Okulları'nın 161. yıl anısına çıkarılan dergi ile bir plaket verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 17:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?