6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

ADD'den hasta çocuklara yardım

ADD'DEN UĞUR MUMCU ANISINA HASTA ÇOCUKLARA YARDIM

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Van Şube Başkanı Murat Yiğit, "Bölgede sadece bölücü örgütlerin değil, aynı zamanda ulusalcı, Atatürkçü ve Kemalist yapılarında varlığının bulunduğunu insanlarımıza tekrar hatırlatmak istedik" dedi.

ADD Van Şube Başkanlığı'nın 2010 yılı faaliyetleri çerçevesinde başlatmış olduğu 'Doğu Anadolu Bölgesi Atatürk Kardeşliği' projesi çerçevesinde yardım kampanyasının startını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk Bölümü'nde verdi. Burada tedavi görmekte olan fakir çocuklara fakültenin dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner ile birlikte mama, kırtasiye malzemesi, oyuncak ve çocuk bezi dağıtan ADD Van Şube Başkanı Murat Yiğit, bu haftanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Yiğit, "Başta ilk genel başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy ve yine devrim şehitlerimizden olan Uğur Mumcu anısına bu faaliyetleri Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Yapılan yardımların ileriki günlerde de sürdüreceklerini söyleyen Yiğit, "Biz bölgede sadece bölücü örgütlerin değil, aynı zamanda ulusalcı, Atatürkçü ve Kemalist yapılarında varlığının bulunduğunu insanlarımıza tekrar hatırlatmak istedik. Kendimize bir özeleştiri de bulunarak, bu yardımları batıda değil, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki insanlarımıza yaparak iç içe olmak istedik" şeklinde konuştu.

YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner ise, hastanede tedavi gören bebeklerinin sağlıklı beslenmeleri için mamaları hastaneye kadar getirerek teslim eden dermek yetkililerine teşekkür ettiğini ifade etti.

Daha sonra Prof. Dr. Öner ile Dernek Başkanı Yiğit, hastanede tedavi gören bebeklerin annelerine mama, kırtasiye malzemesi, oyuncak ve çocuk bezi dağıttı.

ADD'DEN UĞUR MUMCU ANISINA HASTA ÇOCUKLARA YARDIM
ADD'DEN UĞUR MUMCU ANISINA HASTA ÇOCUKLARA YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 18:09:04
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 19:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?