7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Adliye sarayında geri sayım

TÜRKMENOĞLU, ADLİYE SARAYI İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile birlikte İpekyolu caddesi üzerinde inşaatı devam eden yeni adliye sarayında incelemelerde bulundu.

Öğle saatlerinde inşaat alanına gelen Türkmenoğlu ve beraberinde bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Alper, mühendisler ve firma yetkilileri tarafından karşılandı. İnşaat projelerinin yürütüldüğü konteynırlara geçen Türkmenoğlu, bina inşaatı hakkında mühendislerden bilgi aldı.

Daha sonra kısa açıklama yapan ve inşaat hakkında bilgi veren Başsavcısı Mustafa Alper, işi alan firmanın 5 ay içerisinde inşaatın 5 katının kaba inşaatını bitirdiklerini söyledi.

Yüklenici firmanın çok profesyonel çalıştığını da anlatan Başsavcı Alper, "15 gün sonra bu inşaatın kaba inşaatı bitecek ve bu firmamız kışın bile burada çalışarak ince işini yapacak. Bina 2011 yılının ortalarına doğru teslim edilecek. Bu bine mevcut adliyenin 4 katı büyüklüğe sahiptir. Kafeteryalar, yemekhanesi ve bekleme salonları olacak. Personelimiz öğle yemeğini bu kafede yiyerek dışarıya gitmeyecek ve zaman kazanacak. Bu da işlerin büyük yol almasına sebep olacaktır. Ayrıca binamız Selçuklu ve Anadolu mimarisine yakın bir dış görünüme bürünecek. Buradan geçenler bu binaya hayran kalacaklar" dedi.

Binanın bitirilmesi ve hizmete girmesi ile birlikte ek kadroların açılacağını ve yeni mahkemelerin kurulacağını ifade eden Kayhan Türkmenoğlu ise bunun bile büyük istihdamların oluşmasına sebep olacağını belirtti. Yeni adliye sarayı ile Van'ın bölgenin çekim merkezi haline geleceğini anlatan Türkmenoğlu, "Ticaret mahkemeleri başta olmak üzere çocuk mahkemeleri kurulacak. Bu adliye sarayının yapılması için 2 yıl boyunca buranın arsası ile uğraştık. Buranın depo olarak kullanıldığını, buraya güzel bir adliye sarayı yapacağımızı söyledik çok uğraştık. Nihayet sonunda burayı aldık ve ilimize yakışır bir adliye sarayı inşa ediyoruz. Bazıları 'Niye adliye ve cezaevleri yapıyorsunuz' diye tepki gösteriyorlar. Bizim altyapı, üstyapı, sağlık, tarım gibi yatırımlara nasıl ihtiyacımız varsa tüm bunlar için düzeni sağlayacak bir adalete de ihtiyacımız var. Ben bunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kayhan Türkmenoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile birlikte inşaat alanını dolaşarak mühendislerden detaylı bilgiler aldıktan sonra ayrıldı.

TÜRKMENOĞLU, ADLİYE SARAYI İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
TÜRKMENOĞLU, ADLİYE SARAYI İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 15:29:00
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 16:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?