2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Ağaçlandırma seferberliği sürüyor

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Van İl Temsilciliği tarafından 'Milli ağaçlandırma seferberliği' kapsamında 10 bin çam fidanı dikme kampanyası başlatıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın destek verdiği kampanya, Özel Çınar İlköğretim Okulu bahçesinde dikilen fidanlarla başladı. TEMA Vakfı tarafından temin edilen 10 bin fidanın okul, cami, kamu kurumu bahçeleri ile askeri kışlalara dikileceği belirtildi. Kampanya kapsamında ilk fidanlar bugün Özel Çınar İlköğretim Okulu bahçesine dikildi.

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, beraber fidan diktiği çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Çevre konusunda çok hassas olduğunu belirten Orhan, son dönemlerde iklim nedeniyle sürekli bir kuraklığın söz konusu olduğunu söyledi. Bu durum karşısında gerçekleştirilen çalışmalara imkanları nispetinde destek verdiğini belirten Orhan, daha güzel bir yaşam için mutlak suretle bütün vatandaşların ağaç dikmesi gerektiğini dile getirdi. Orhan, "Erozyon ve kuraklıkla mücadele kapsamında başlatılan kampanya kapsamında TEMA Vakfı Van İl Temsilciliği tarafından 10 bin adet fidan dikileceğini duyunca çok sevindim ve bu çalışmanın içinde olmak istedim" dedi.

TEMA Vakfı Van İl Temsilcisi Doç. Dr. Bekir Atik ise yaptığı açıklamada kendi imkanları ile temin ettikleri fidanları ilköğretim okulları, cami, kamu kurumu bahçeleri ile askeri kışlalara dikeceklerini söyledi. Özel Çınar İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikim çalışmalarına Okul Müdürü Salih Yüzer, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 16:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?